Т урският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ще попита

...
Т урският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ще попита
Коментари Харесай

Ердоган ще пита Байъдн защо отношенията им са напрегнати

Т урският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че ще попита президента на Съединени американски щати Джо Байдън на идната им среща този месец за какво има напрежение в връзките сред двете страни, написа в. „ Хюриет” в обява през днешния ден. Ердоган сподели това в изявление пред държавната телевизия ТРТ, в което засегна и други значими тематики от дневния ред на страната.

„ Работихме с Буш, работихме с Обама, работихме с Тръмп, само че с нито един от тях не преживяхме сходно напрежение .

Напротив, при телефонната дипломация бяхме доста спокойни, доста сдържани”, сподели турският президент, признавайки, че връзката с Байдън и администрацията му не минава по този начин безпрепятствено.

Ердоган уточни, че се водят „ предварителни подготовки” за срещата му с Байдън около лидерската среща на НАТО на 14 юни в Брюксел. „ На срещата ще попитаме за какво връзките сред Турция и Съединени американски щати минават през подобен под напрежение период”, сподели турският водач.

Той уточни, че в най-нов проект напрежението се е задълбочило вследствие на

решението на Байдън да признае събитията от 1915 година (масовото изтребване на арменци в Османската империя) за геноцид .

Ердоган подлага на критика американския си сътрудник по този мотив и повтори апела си историци и правни специалисти, а не политици да се занимават с изказванията за геноцид.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР