Свръхданъци, свръхпечалби или свръхприходи няма да компенсират свръх безотговорните свръхразходи

...
Свръхданъци, свръхпечалби или свръхприходи няма да компенсират свръх безотговорните свръхразходи
Коментари Харесай

Бизнесът иска 22% ДДС, каква е логиката

Свръхданъци, свръхпечалби или свръхприходи няма да компенсират свръх безотговорните свръхразходи на свръхпопулистките национални събрания. Това съобщи изрично пред НоваНюз шефът на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.

Повод за изказванието му са оповестените данъчни промени от Министерството на финансите и така наречен еднократен налог „ свръхпечалба ”.
-->
„ Смятаме, че би трябвало да се понижат свръхразходите. Имаме 92% растеж на пенсиите при 32% инфлация от 2019 година ”, сподели Велев и добави, че сме изпреварили Европейски Съюз и Организацията за икономическо сътрудничество и раз по растеж на пенсиите, които се съотнасят със заплатите.

„ Продължаваме ли по същия метод, ние ще банкрутираме до две години ”, съобщи Велев в поддръжка на настояването си за стесняване на разноските на национално равнище.

По думите му с 10,5 милиарда повече е конфискувано от предприятията поради повишаването на цената на тока. „ Възстановени са 6 милиарда От нас е надвзето и невъзстановено 4,5 милиарда Ако беше възобновено всичко надвзето, щяхме да имаме инфлация като във Франция ”, изясни Велев.

„ За семействата цената на тока е 82 лв., за предприятията е над 200 лв. на мегават час. В света е противоположното. Протестът е последна мярка, за бизнеса не е разумно да стачкува ”, сподели представителят на работодателите.

Той изясни, че депозитите в банките са с по-малко проценти, в сравнение с инфлацията. Имаме 112% растеж на разноските в бюджетната сфера.

Бихме предложили Данък добавена стойност да се усили на 22% като краткотрайна мярка. Като създадем Данък добавена стойност по-малко или нулево, ние подкрепяме богатите, тъй като те употребяват повече. Според него тези 2% нарастване на Данък добавена стойност ще поправят грешките на политиците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР