Своеобразно намигване към кралица Елизабет такава, каквато никога досега не

...
Своеобразно намигване към кралица Елизабет такава, каквато никога досега не
Коментари Харесай

Свеж поглед към портрет на кралица Елизабет от 1955 г. с поп арт елементи

Своеобразно мигане към кралица Елизабет такава, каквато в никакъв случай до момента не сме я виждали, потвърждава още един път, че изкуството има силата на вдъхва живот на предишното. Портретът й от 1955 година стана мотив за ентусиазъм за особено поръчана маслена картина на нигерийския художник Олуволе Омофеми, която е корица на юлския брой на Tatler в чест на историческия платинен празник на кралицата, оповестяват от изданието „ People”.

В присъщия си поп-арт жанр, Омофеми резервира някои детайли от истинската фотография - в това число нейната диадема, огърлицата, както и лентата, само че премисля други детайли. В неговата картина кралицата е на блестящо жълт декор, а десенът на роклята й е с шарка на цветя и е с черна коса.
 Новата хибридна война на Путин е да сътвори международен апетит 23 май 2022 | Руският президент Владимир Путин преднамерено се стреми да провокира апетит в Близкия изток и Африка и по този начин да...
Снимката, от която 34-годишният Омофеми се въодушевява за картината си, датира от времето на визитата на кралицата в Нигерия през 1956 година, когато дядото на художника я е видял, до момента в който минава около него, грациозно помахвайки на множеството хора.

„ Чувах доста положителни неща за кралицата и какво въздействие има – освен в Обединеното кралство, само че и върху цялата английска общественост и по целия свят… Тя беше толкоз млада и все пак към този момент беше поела толкоз доста отговорности “, - споделя Омофеми.

Художникът работи по картината в продължение на четири седмици, като даже спи в обособена спалня от жена си, до момента в който работи върху нея.

„ Бог ми оказа помощ да направя това… Това е най-важният план в живота ми до момента “.

„ Много от великите неща, които кралицата реализира, се случват на нежна възраст, по тази причина я нарисувах с черна коса “, кавза той. „ Исках да вплета собствен личен жанр в тази картина, а за мен косата въплъщава силата на дамата. “

А ние сме сигурни, че ръката на художника умела е уловила една мощна и емблематична за времето си жена.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР