Свиването на ДДС за ресторантите и книгите на 9% отвори

...
Свиването на ДДС за ресторантите и книгите на 9% отвори
Коментари Харесай

Адемов: С новото ДДС отворихме Кутията на Пандора

Свиването на Данък добавена стойност за заведенията за хранене и книгите на 9% отвори Кутията на Пандора. Това е една огромна тематика – каква да е данъчната система на България. Ние от Движение за права и свободи считаме, че интервалът на твърдата ставка е отминал и би трябвало да се мисли дали да има диференцирани ставки, съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов.

Той посочи, че Движение за права и свободи ще поддържа при гласуването на второ четене намаляването на Данък добавена стойност за заведенията за хранене и книгите.

Националният действен щаб има концепция да направи повсеместен разбор на това, което се случи в последните 2-3 месеца, с цел да може да се оцени положението на здравната ни система. Тази рецесия сподели образно недостигащите медицински експерти у нас. Неслучайно се наложи поддръжка и от доброволци. Достатъчно експерти няма освен в България, само че и в цяла Европа, само че това не е универсално опрощение. Очевидно е, че мотивацията на младите лекари да останат в България не е на подобаващото равнище, съобщи той.

За здравна промяна се мисли от 30 години, само че за огромно страдание тя не е осъществена тъй че да доближи равнището на заложения финансов запас. Системата не е в положение да отговори на потребностите сега. Независимо от мобилизацията, в някои райони проблемите в системата се оказаха извънредно съществени. Очевидно е, че промяна до края на този мандат няма да се случи. За да се случи, би трябвало да се реализира оптимално равнище на единодушие, освен на политическо равнище, само че и в здравното съсловие, разяснява доктор Адемов.

За благополучие, ограниченията на Щаба се оказаха задоволително съответни, тъй че вредите да бъдат минимизирани, доколкото е допустимо, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР