Свищовското СУ Николай Катранов“ бе удостоено със знака eTwinning училище“

...
Свищовското СУ Николай Катранов“ бе удостоено със знака eTwinning училище“
Коментари Харесай

Свищовско училище е единствения в областта носител на знака „eTwinning училище“

Свищовското СУ „ Николай Катранов “ бе удостоено със знака „ eTwinning учебно заведение “ за 2018/2019 година, откакто сполучливо мина през два стадия на кандидатстване.
Българските носители на оценката са единствено 24 на брой – 18 учебни заведения и 6 детски градини. СУ „ Николай Катранов “ е единственото наградено учебно заведение в област Велико Търново. Общо 1211 европейски учебни заведения са удостоени с почетното отличие.

Програмата „ eTwinning “ предизвиква учебното съдействие в Европа чрез Информационни и информационни технологии (ИКТ), като обезпечава поддръжка, принадлежности и услуги за учебните заведения. Платформата „ eTwinning “ предлага и доста благоприятни условия за гратис и непрестанно онлайн професионално развиване на учителите.

Стартирана през 2005 година като съществена активност на Програмата на Европейската комисия „ еLearning “, „ eTwinning “ от 2014 година дефинитивно е интегрирана към „ Еразъм+ “ – програмата на Европейския съюз за обучение, образование, юношески действия и спорт.

Идеята за удостояването със знака „ eTwinning учебно заведение “ е да се оцени и награди присъединяване, ангажираността и отдадеността освен на обособените еТуинъри, само че и на задачите екипите от учители и учебни ръководители в границите на съответното учебно заведение.

СУ „ Николай Катранов “ работи по „ eTwinning “ от 2014 година, като до момента в учебното заведение са изпълнени 18 плана по тази стратегия. Най-активни еТуинъри в учебното заведение са началните учителки Стефка Николаева и Петя Попова, които към този момент са наградени самостоятелно със седем национални и два европейски знака за качество.

Наскоро в следващия от сборниците, събрал положителни практики от осъществените планове по „ eTwinning “, бе оповестен и техен отчет, обвързван с осъществяването на плана „ България в пощенски картички “.

В момента учебното заведение извършва 8 плана по „ eTwinning “, някои от които са авторски планове за учителките Стефка Николаева и Петя Попова. В дейностите са включени учениците от I „ в “ и III „ в “ класове. Активен участник в „ eTwinning “ дейностите в СУ „ Николай Катранов “ е и учителката по ИКТ Йорданка Илиева, която е координатор на план по стратегия „ Еразъм+ “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР