Свищов. Студентска научна сесия на тема: Пазарни тенденции в развитието

...
Свищов. Студентска научна сесия на тема: Пазарни тенденции в развитието
Коментари Харесай

Велико Търново: Свищовски студенти дискутираха пазарните тенденции в развитието на търговията

Свищов. Студентска научна сесия на тематика: „ Пазарни трендове в развиването на търговията “ организира катедра „ Търговски бизнес “ при Стопанска академия „ Д. А. Ценов “-Свищов. Това оповестиха от пресцентъра на висшето образователно заведение . В проявата, която бе част от научния календар на катедрата, участваха преподаватели, докторанти и 43 студенти от бакалавърската компетентност „ Икономика на търговията “.
Научният секретар доцент доктор Симеонка Петрова откри студентската сесия и изрази вярата на целия научен състав на катедрата, под управлението на доцент доктор Светослав Илийчовски, че „ младежкият заряд и силата на присъстващите в цялостната зала студенти са движещ претекст за взаимни просветителни действия, насочени към проучване и оценяване на комерсиалната доктрина и процедура “.
На събитието участва експерт от комерсиалната процедура – Боян Петков, търговски представител за район Плевен на „ Престиж 96 “ АД - гр. Велико Търново, одобрен български производител на захарни произведения с пазарно покритие допълнително от 25 страни по света. В квалифицираната презентация гостът срещна аудиторията с комерсиалната политика на компанията и следваната тактика за пазарно позициониране на осем серии от продуктовия подбор. Като учащ се в компетентност „ Икономика на търговията “, лекторът акцентира актуалността и практическата устременост на изучаваните търговски дисциплини. В последвалата полемика се сложи акцент върху построената от „ Престиж 96 “ АД дистрибуционна мрежа в страната и пазарната им инвазия на интернационалния пазар.
В рамките на научния конгрес се показаха 24 презентации, в които студентите откроиха своите проучвателен тези и резултати от практико-приложните проучвания на разнообразни сегменти от пазара на потребителски и капиталови артикули. Чрез направените изследвания студентите демонстрираха проучвателен умения и презентационни качества. Интересът на аудиторията бе предизвикан от обрисуваните характерни трендове на развиване на търговията с услуги, хранителни артикули и индустриални артикули.
В резултат на извършената студентска научна сесия участниците обрисуваха няколко по-значими пазарни трендове в развиването на търговията. Според тях, в международен и в районен проект се демонстрира наклонност на смяна на комерсиалните формати, намираща израз в търсене на по-голяма непосредственост до клиента посредством позициониране на комерсиалните обекти в центровете на огромните градове. Нараства наличието на дискаунтърите на ритейл пазара с бързооборотни артикули, което е подбудено от ценовата сензитивност на клиентите. Увеличава се потреблението на брандирани артикули, като се залага на мощни марки, новаторски артикули и диференциация на фирмите по отношение на съперниците. Друга наклонност, която разясниха студентите е обвързвана с това, че on-line търговията бележи растеж измежду каналите за дистрибуция, като дава опция на търговците да понижат дистанцията сред производители, медиатори и консуматори.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР