Свищов. Социално-консултативен център откриха в Свищов. Той ще предоставя на

...
Свищов. Социално-консултативен център откриха в Свищов. Той ще предоставя на
Коментари Харесай

Велико Търново: В Свищов отвори врати Социално-консултативен център, разкриващ иновативна социална услуга

Свищов. Социално-консултативен център откриха в Свищов. Той ще дава на жителите на общината новаторска обществена услуга, предлагаща социализация и поддръжка на лица с увреждания, и техните фамилии, оповестиха от пресцентъра на Общината . Новият център е част от план „ Правото на труд – право за заслужен живот “, който се осъществя по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “. Изпълнението му започва на 1 май 2017 година и според контракта, Общината получи 100% безплатна финансова помощ в размер на 324 166.08 лева, за неговото осъществяване.
На формалното разкриване през днешния ден, ръководителят на плана Ася Михайлова показа своя екип и благодари на общинското управление за поддръжката при реализирането на плана. С няколко думи тя презентира дейностите по плана, като изясни, че той надгражда и доразвива мрежата от обществени услуги в Община Свищов, с разкриването на нови услуги: „ Социално-консултативен център “ (СКЦ) и „ Социален помощник “(СА), които са интегрирани и взаимно обвързани, и обгръщат всички обитаеми места дружно с общинския център, включвайки и мобилни услуги.
Лентата на новия център прерязаха кметът Генчо Генчев и зам.-кметът Анелия Димитрова, които приветстваха интензивността на обществените институции в Общината и пожелаха триумф на новаторското начинание. На събитието участваха ръководителят на локалния парламент доктор Кристиян Кирилов, ръководителят на общинска работа «Социални дейности» Анелия Димитрова, шефове на обществени институции и консуматори. Четвъртокласничките Аделина и Сияна от СУ „ Николай Катранов “, облечени в български национални носии, придадоха спомагателна тържественост на тържествената част по откриването.
В новооткрития център, ръководителят на плана Ася Михайлова показа тримата експерти: 1 психолог и 2 обществени служащи, които ще реализират активността на Социално-консултативния център и срещна по-подробно присъстващите с новаторската обществена услуга. Тя акцентира, че Центърът към този момент приема заявки, от страна на заинтригуваните лица, за включване в дейностите по нея.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР