Свищов. От 10 до 12 юни Свищовска професионална гимназия Алеко

...
Свищов. От 10 до 12 юни Свищовска професионална гимназия Алеко
Коментари Харесай

Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ проведе първа среща по НП „Иновации в действие“

Свищов. От 10 до 12 юни Свищовска професионална гимназия „ Алеко Константинов “, която от 2020 година е новаторско учебно заведение, беше хазаин на среща инициирана по Национална стратегия „ Иновации в деяние “. От пресцентъра на Община Свищов прецизират, че посетители на гимназията бяха учители и възпитаници от Професионална гимназия „ Професор доктор Асен Златаров “ - Видин и Професионална гимназия по земеделие „ Климент Тимирязев “ - Завет.

Национална стратегия „ Иновации в деяние “ дава опция за продан на хрумвания и новаторски учебни практики посредством посещаване на място на учители и възпитаници от училища-партньори от цялата страна.
Основната цел на програмата е да се увеличи качеството на просветителния развой посредством увеличение на интерактивността и дейното присъединяване на учениците чрез новаторски педагогичен способи, както и посредством усилване използването на цифрови средства и осведомителни технологии в образованието, повишение на мотивацията и интереса на учениците към ученето, възстановяване на резултати, повишение на креативната интензивност на учениците и педагозите.

Партньорите на гимназията участваха на открит урок по философия на тематика „ Философски хрумвания за страната и правото “. Под управлението на Константин Байрактаров възпитаници от 10 „ в “ клас, учащи се по компетентност „ Компютърна техника и технологии “, демонстрираха нововъведението, която е въведена в гимназията - потреблението на Office 365 и работа с тематичен блог, основан от преподавателя.
По време на своята аудиенция нашите сътрудници посетиха осъвременените и осъвременени образователните работилници по специалности: дървообработване, заваряване, автотранспортна техника, сервиране и готварство. Гостите имаха удоволствието да се насладят на кулинарни произведения, приготвени от нашите млади кулинари.

Като домакини на събитието ние организирахме за нашите посетители посещаване на емблематични за нашия град исторически и архитектурни обекти и местности – Къщата музей „ Алеко Константинов “, античния римски град „ Нове “, църквата „ Света Троица “, постройката на ПДТГ „ Димитър Хадживасилев “, ПБЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови “, местностите Паметниците и Калето.

Обменът сред учебните заведения беше потребен със споделените положителни практики, новите познанства и другарства.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР