Свищов. Десетки жители на община Свищов посетиха съвместната приемна на

...
Свищов. Десетки жители на община Свищов посетиха съвместната приемна на
Коментари Харесай

Десетки граждани посетиха съвместната приемна на Община Свищов, Дирекция „Социално подпомагане“ и Дирекция „Бюро по труда“ в Свищов

Свищов. Десетки поданици на община Свищов посетиха взаимната приемна на Община Свищов, Дирекция „ Социално подкрепяне “ и Дирекция „ Бюро по труда “ в Свищов, инициирана от заместник-кмета на Общината доктор Анелия Димитрова. Това оповестиха от пресцентъра на Община Свищов . Преди да стартира приемната доктор Димитрова изрази своята признателност към представителите на трите институции за съпричастността и отделеното време, в което сложно ще съветват и осведомят жителите по отношение на опциите за обществено подкрепяне, прилагане на обществени услуги и услуги по заетостта.

По време на взаимната среща с жителите на Общината специалистите оказаха подпомагане, като дадоха способени насоки и обясниха редица въпроси, които жителите зададоха. Част от запитванията бяха свързани с опциите, които дава механизмът за персонална помощ; изискванията за обществени помощи при ниски доходи; услугите на Домашен обществен патронаж; възобновяването на регистрация в бюрото по труда; оказване на подпомагане за претовареност на хора с увреждания и други

Срещите се организираха съгласно нуждата – в самостоятелна или групова форма, като за задачата бяха спазени всички противоепидемични ограничения.

Успешното взаимоотношение сред трите институции и тяхното партньорство ще продължи и отсега нататък в сходни начинания, с грижа за популацията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР