Свинското месо е разпространено е нашата кухня. За да се

...
Свинското месо е разпространено е нашата кухня. За да се
Коментари Харесай

Подходящи подправки за свинско месо

Свинското месо е публикувано е нашата кухня. За да се получи вкусна манджа, без значение какво се подготвя, е нужно да има най-много предпочитание и по опция малко знания. Готвенето на свинско не съставлява някаква кой знае каква компликация.

Има, несъмнено, и такива гозби, които изискват повече време, артикули, до някъде и повече опит в кухнята, само че не са кой знае какъв брой комплицирани.

В кулинарията има стъпки, които множеството домакини следват прецизно, с цел да се получи мечтаната манджа. Една от тези стъпки са подправките. Ако сложите несъответствуваща миризма на манджа, може да не стане вкусна, да загорчи и така нататък

 Чесън

Разбира се, постоянно можете да експериментирате с разнообразни миризми, с цел да разберете кое най-вече ви подхожда, само че в случай че желаете да сте сигурни, че подправките които слагате са изцяло подобаващи за свинско, използвайте следните миризми:

- Черен пипер – тази фалшификация е извънредно подобаваща за доста типове меса. На свинско подхожда в случай че приготвяте печено месо, свинско варено. Най-често се употребява на зърна;

- Дафинов лист – доста подобаваща миризма изключително за печено свинско месо. Не слагайте повече от 1 – 2 листчета, тъй като има заплаха гозбата да загорчи.

- Бахар – не изключително постоянно срещана фалшификация, може би поради мощната си и характерна миризма. Подхожда на свинското в случай че ще вършиме супи, както и печено. Подходяща за подготвяне на джолан.

 Подправки

- Чесън – обичате или не, на тежките меса като свинското, чесънът е идеалната фалшификация. Може да го сложите към гювеч, към шкембе и т.н.

- Кориандър – също доста ароматна фалшификация. Ако не сте опитвали преди, сложете малко количество, с цел да разберете дали ви подхожда като аромат;

- Джинджифил - за по-лек мирис използвайте сушен, тъй като пресният джинджифил се отличава с по-наситен усет.

- Целина – доста подобаваща фалшификация, която идеално се добавя с усета на свинското месо, изключително в случай че сте решили да го приготвяте с картофи.

- Червен пипер – той предлага един леко сладостен привкус, който добавя месото и с помощта на него не се усеща толкоз мощно мазнината на свинското;

- Може да добавите и подправки като индийско орехче, магданоз (при подготвяне на гювеч), кимион, чубрица, само че те са по-рядко употребявани от изброените нагоре миризми.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР