Свински и Канзас са двата щама на грипа, които тези

...
Свински и Канзас са двата щама на грипа, които тези
Коментари Харесай

Повалят ни два вида грип

Свински и Канзас са двата варианта на грипа, които тези дни образуват опашки от грипозни пред кабинетите на персоналните лекари.

Възрастните хора са се срещали и преди с него, само че децата - не. Характерното за грипа е, че има остро и бързо начало. Трябва да се стартира съответно антивирусно лекуване, само че то би трябвало да е преценено от доктор. Това съобщи пред Българска национална телевизия доктор Дарина Димитрова от Катедрата по инфекциозни заболявания във ВМА.

Ваксината, съобщи още тя, защищава организма да се оправи по-бързо и по-лесно с грипа и да не се стига до затруднения.

По думите ѝ е хубаво, че грипната почивка е при започване на епидемията. "Хората не би трябвало да се събират в малко пространство, тъй като се предава бързо ", акцентира доктор Димитрова.

"В Перник сега има морбили. Няма хепатит А в града, хората са доста готови, само че съществува риск и това е фактор, който ние чакахме ", съобщи тя. По думите ѝ няма наложителна ваксина за хепатит А, само че я има в аптечната мрежа. " Децата във възраст за детска градина могат да бъдат имунизирани за хепатит А. Що се отнася до морбили, то децата, които са ваксинирани не могат да се разболеят на 99%, само че постоянно има пробив. Появата на морбили се дължи на неимунизираните ", изясни специалистката.

Тя разяснява и ковид. По думите ѝ той съществува при животните. "Той е сложен за правене на ваксина, само че се работи в тази тенденция. По принцип коронавирусните инфекции не са тежки, могат да минат като лека простуда. Инкубационният интервал стартира още преди първите признаци. Взимат се ограничения в тази тенденция, само че да се надяваме, че ще се самоограничи ", безапелационна бе доктор Димитрова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР