Свикнали сме да свързваме детокса и отслабването с представата за

...
Свикнали сме да свързваме детокса и отслабването с представата за
Коментари Харесай

Тотален детокс на тялото с чай от бял равнец

Свикнали сме да свързваме детокса и отслабването с визията за възобновяване и редица изгоди за организма. Но и с ограничения поради спазването на диети около премахването на токсините от тялото и решаването на храносмилателните проблеми.

Всъщност това може да се реализира и нещо прелестно на усет и потребно за пречистване като чаят от бял равнец.

Чаят от бял равнец - здравословна приложимост

От цветовете и листата на белия равнец се прави благоуханен чай. Той работи като диуретик. Дозата от 20 мл на ден има такова деяние. Тъй като белият равнец има способността на усилва действието на други билки, чаят от микс с присъединяване на билката бял равнец подсигурява отличното деяние на напитката.

 Детокс на тялото с бял равнец

С чай от бял равнец се търси болкоуспокояващо, ободряващо и противовъзпалително деяние. С напитката се усъвършенства двигателната функционалност на стомаха, възстановява се апетита, отстраняват се диспептичните недоволства.

При язви, болки в стомаха, диария и отичане на корема и запек, чаят от билката е доста сполучлив. Това му деяние се дължи на флавоноидите и алкалоидите, които усъвършенстват храносмилането. Чаят от бял равнец защищава и от увреждането на стомашната киселина и работи срещу образуването на язви. Подходящ е и при чернодробни болести.

Чаят от билката бял равнец е в положение да пречисти главно организма, предпазвайки тялото от мастни натрупвания в черния дроб, кожни инфекции и признаци на стареене, контролира храносмилателните процеси.

Приготвяне и приложимост на чай от бял равнец

Чаят от билката бял равнец се пие в дози за възрастни - ½ чаша дневно и ¼ чаша за деца.

 Тотален детокс на тялото с чай от бял равнец Снимка: Илиана Първанова

Не бива да се предозира, тъй като има заплаха от алергия, гадене, повръщане, като за децата единствено след лекарско позволение може да се разреши използването.

За подготвяне на чая от бял равнец може да се употребяват освен изсушени, само че и пресни листа и цветове.

Необходими съставки:

1 ч.л. нарязани пресни листа или сушени

250 мл вода

Чаят може да се подготви, като белия равнец се залее с вряща вода и се остави да се запари, или като пресният бял равнец се свари.

След изстудяване се прецежда и налива в чаша. Препоръчва се да се подслади с мед, който отстранява горчивия усет на билката.

Вижте още:

- Полезни свойства на белия равнец;

- 4 здравословни приложения на белия равнец.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР