Свикнали сме да мислим, че сервирането на ястия е висша

...
Свикнали сме да мислим, че сервирането на ястия е висша
Коментари Харесай

Перфектна презентация на ястията! Как да я постигнем?

Свикнали сме да мислим, че сервирането на ястия е висша академична и точна просвета, в която разпоредбите и традициите значат доста, доста.

Но представете си за секунда, че можете да забравите за етикета за хранене] и да сервирате храна, тъй че външният ѝ тип да провокира необикновено и неустоимо предпочитание за ястие.

В тази публикация ще да съберем разпоредбите за красиво показване на ястия.

1. Намалете порциите

Всеки готвач ще ви каже, че хубостта на едно ядене се крие в неговата краткост. В устрема към хармония си коства да намалите порциите до най-малко. Ако е належащо, по-добре е да сервирате спомагателна порция.

2. Създайте контрастност

 Контраст на цветовете в ястието

Нашият мозък е по този начин структуриран, че реагира на ярки, контрастни цветове повече, в сравнение с монотонни нюанси или избледнели цветове.

Колкото по-контрастно е ястието, толкоз по-силен е прочувствения ни интерес и вследствие на това апетитът ни.

За да създадете контрастност, можете да употребявате необикновени ястия, покривки, билки и други артикули, които съгласно вас могат да станат част от вкусовата и цветова палитра на идеално презентираното ядене.

3. Повече скупчване

Оставете салатата да бъде нарязана на едри части, а жълтъкът да тече от пържените яйца - всичко това ще ускори чувството за непринуденост на съставките.

4. Повече елементарност

 Красиви ястия

Колкото по-опростена и минимална е чинията, толкоз по-красива наподобява храната върху нея. Това предписание в действителност работи, тъй че не го подценявайте.

5. Покажете най-хубавите страни

Разберете какъв е най-яркият съставен елемент на ястието, който може да стане главната образна нотка на сервирането.

6. Бутилки и дъски

 Красива презентация на ястието

Сервирайте сандвичи непосредствено върху дъската за рязане, а напитките в буркани със сладко - сходни опити ще повлияят удобно на възприемането на храната и ще създадат яденето същински празник.

7. Повече непринуденост

Поставен комат лимон, раздрана на ръка зеленина, самун, натрошен на неравномерни части - всичко това моли към нещо забавно и вкусно.

Сега е времето, в което не е належащо да се съблюдават законите на етикета на масата и можете да ядете с ръцете си всичко, което се харесва на външния тип. А и презентацията на ястието ще е съвършена!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР