Свидетели сме на динамични промени в политическия, обществения и културния

...
Свидетели сме на динамични промени в политическия, обществения и културния
Коментари Харесай

Президентът: Българската дипломация доказва способността си да брани националния интерес във време на динамични промени

Свидетели сме на динамични промени в политическия, публичния и културния живот в нашите общества. Това трансформира и провокациите пред българската дипломация, призвана да отстоява националния интерес и да осъществя главните цели на външната ни политика. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден в София взе присъединяване в отбелязването на Деня на дипломатическата работа. В събитието в резиденция " Бояна ", хазаин на което е министърът на външните работи Светлан Стоев, участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, министър-председателят Стефан Янев, представители на служебното държавно управление, български дипломати и представители на дипломатическия корпус в България.

В приветствието си президентът пожела на българските дипломати да продължат да съхраняват и развиват богатите обичаи и достижения на външната ни политика и да реализират резултати в името на България. Като достижения на дипломатическата ни работа Румен Радев открои развиването на редица европейски политики, напъните за осъществяване на целите на Европейски Съюз за цифрова и зелена промяна на обществата. „ Вие участвахте интензивно във образуването на нова ефикасна европейска политика, да защитавате нашите ползи и да ги отстоявате за бъдещето на България и на Европа “, обърна се към дипломатите президентът.

Като първостепенна задача пред българските дипломати президентът открои отстояването на ползите на българските общности зад граница.

Държавният глава прикани и за продължение на поддръжката за ускорена европейска интеграция на нашите съседи от Западните Балкани, при прецизно съблюдаване на Копенхагенските критерии за участие в Европейски Съюз.

„ Мисията ни като дипломати е да служим на Република България и на българските жители, на отбраната на техните национални ползи. На българската дипломация е поверена високата отговорност да отстоява националните ползи в интернационален и районен проект и в двустранните връзки, за оптимално позициониране на страната ни на всички места по света “, съобщи служебният министър на външните работи Светлан Стоев и се обърна с признателност към представителите на Министерството на външните работи и на изпълнителната власт през днешния ден и през годините за напъните им да усъвършенстват ресурсната обезпеченост, успеваемостта и справедливостта в системата на българската дипломация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР