Световното първенство в Катар чува на вратата, а първите сериозни

...
Световното първенство в Катар чува на вратата, а първите сериозни
Коментари Харесай

ФИФА може да изключи Тунис от Мондиала в Катар

Световното състезание в Катар чува на вратата, а първите съществени драми са напът да раздрусат шампионата, откакто ФИФА публично насочи предизвестие към държавните управляващи в Тунис, че може да изключи страната от шампионата, в случай че се потвърди интервенция във вътрешните работи на локалната футболна федерация (FTF), съобщи BBC.

Министърът на младежта и спорта в Тунис - Камел Дегюше, разгласи обществено, че се планува лишаване на лицензите на някои федерални организации в страната, което бе разчетено като опасност точно против FTF.

ФИФА има строга политика против намесата на държавните органи във футбола и по тази причина е издадено предизвестие, което ще чака формален отговор до 4 ноември, с цел да стане ясна обстановката в локалния учредителен орган.

Припомняме, че Тунис е притежател на Купата на африканските народи от 2004 година, а досега взема присъединяване в 5 международни шампионати. За актуалното в Катар тимът е в Група D с отборите на Франция, Дания и Австралия, като първият мач е против датчаните на 22 ноември.

Редица страни, които не си завоюваха квота за Мондиала, наблюдават обстановката изкъсо, тъй като се чака ФИФА да предложи квотата на друга страна, в случай че се стигне до изключването на Тунис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР