Световноизвестен и научно доказан факт е, че морето и хубавата

...
Световноизвестен и научно доказан факт е, че морето и хубавата
Коментари Харесай

10 вечни български песни за морето

Световноизвестен и научно потвърден факт е, че морето и хубавата музика са константни величини. Вървят ръка за ръка. Като доматите и сиренето, мастичката и любеничката, миските и моловете, чесъна и шкембето… а, бе, схванахте ми мисълта.

Представете си единствено – тръгвате към родното Черноморие, надувате уредбата в колата до дъно и запявате с цялостно гърло обичаната си ария. Представихте ли си, м? Не просто е целесъобразно, напряко си е наложително! Знаем, че пеете подправено, само че да не ви пука, чувството е прелестно.

Онова трепетно неспокойствие от идната среща с морската простор, песента на гларусите (също толкоз подправена като пеенето ви), галещия морски бриз… идилия, за която копнеем цяла година. И тъй като сме от онази порода, които обичат родното, и в частност музиката, селектирахме 10 безконечни български песни за море.

Песни, които не ти писват и след 321736462 слушания. Песни, които знаят и баба ви, и децата ви. Златни, незабравими, вълнуващи. За всички, които към този момент се любуваха на искрящата позлата на българските плажове, и за тези, за които тези вълнуващи моменти предстоят!

1. Фамилия Тоника – Бургаски вечери

2. Тони Димитрова – Ах, морето

3. Братя Аргирови – Замирисва на море

4. Тодор Колев – Черно море

5. Силвия Кацарова – Големият транспортен съд

6. Панайот Панайотов – Момчето, което приказва с морето

7. Трамвай №5 – Един летен ден

8. Васил Найденов – На море

9. Стефка Берова & Йордан Марчинков – Семеен спомен за Поморие

10. Георги Минчев – Юли

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР