Световният №1 в тениса Новак Джокович се обяви за премахване

...
Световният №1 в тениса Новак Джокович се обяви за премахване
Коментари Харесай

Джокович поде кампания за премахване на лайнсмените от тениса

Световният №1 в тениса Новак Джокович се разгласи за унищожаване на съдиите по линиите и цялостното им заменяне с технологията " Ястребово око ". Сърбинът, който предишния месец, съобщи, че " няма причина съдиите по линиите да не престават да бъдат на корта ".

33-годишният белградчанин даде като образец " Мастърс " шампионата на Синсинати, извършен тази година в Ню Йорк, където лайнсмени не бяха употребявани на основните кортове като защитна мярка против разпространяването на ковид. Допълнителните съдии се завърнаха на " Ролан Гарос " в Париж, който е единственият шампионат от Големия шлем, неизползващ системата за видео повторения при противоречиви топки.

" С цялото ми почитание към традициите и културата, която имаме в тениса, когато става дума за хората на корта, в това число лайнсмените, аз в действителност не виждам причина за какво всеки един шампионат на света, в тази софтуерна ера, да не разполага с това, което имаше по време на Синсинати " Мастърс " в Ню Йорк - съобщи Джокович. - Технологията е толкоз напреднала, че няма безусловно никаква причина съдиите по линиите да не престават да бъдат на корта. Това е моето мнение. "

Careful there,...
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР