Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович загуби първия си

...
Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович загуби първия си
Коментари Харесай

Новак Джокович: Разпаднах се и не можех да ходя

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович загуби първия си мач на корта след близо 2-месечно неявяване. Сърбинът отстъпи на испанеца Алехандро Давидович Фокина с 1:2 сета [3:6, 7:6 (5), 1:6] в дуел от 1/16-финалите на шампионата от сериите „ Мастър “ на червени кортове в Монте Карло.

Джокович не беше в най-оптималната си форма, а след провалянето той разкри за своите проблеми и призна превъзходството на съперника си.

„ Опирах се на въжетата през целия мач. Постоянно бях в догонваща позиция в резултата. Не ми хареса по какъв начин се усещах физически в третия сет. Просто ми свършиха силите, не съумях да остана в разиграванията с него. Ако не можеш да останеш в разиграване, да не усещаш краката си на клей, това е задача невъзможна “, сподели след срещата Джокера, чието само присъединяване през 2022 пристигна в Дубай през февруари, където изигра три мача.

Djokovic. " I colapsed physicaly. Didn't like the way I felt in the end. Need to talk with my team ".
— José Morgado (@josemorgado)
Сърбинът призна, че отсъствието му от множеството шампионати е било „ мъчно, от психическа и прочувствена позиция “, само че показа, че „ продължава напред “ преди завръщането си в конкуренцията, която завоюва през 2013 и 2015.

„ Винаги имах вяра, че мога да се завърна и да печеля мача, и останах в играта без значение от обстоятелството, че доста неща бяха против мен във връзка с това по какъв начин се усещах на корта. Физически бях прекомерно надалеч от най-хубавото от положение. Разбира се, че при този вид условия и условия, тогава би трябвало да работиш два пъти повече от естественото. Очаквах този мач да бъде в действителност тежък, физическа борба, и тъкмо това и стана. За страдание, не съумях да продължа напред и седмицата ми завършва тук “, разяснява още той.

Novak Djokovic

" I always believed that I could come back and win the match. I stayed there even though a lot of things were against me in terms of how I felt on court. Game-wise, physically I was just far from my best. I'm going to keep going and hopefully build my form for RG "
— Luca Fiorino (@FiorinoLuca)
За първи път Джокович загуби откриващия си мач на шампионат от провалянето от Мартин Клижан в Барселона преди четири години. Той не е минавал оттатък четвъртфиналите в Монте Карло от 2015-а насам.

„ Знаех преди няколко дни, когато приказвах пред Вас, че ще отнеме известно време за мен да се усещам във върхова форма на клея. Това историческо видяно постоянно е бил казусът при мен. Никога не съм играл мощно в откриващите шампионати от сезона на алено. Но е окей. Така стоят нещата. Трябва да приема загубата и да продължа да работя “, приключи номер 1 в света.

Давидович Фокина, четвъртфиналист в Монте Карло при дебюта си предходната година, ще играе с Давид Гофен или Дан Еванс за място в последните осем.

Great seeing you back in action today,
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР