Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън идентифицира изненадваща силна

...
Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън идентифицира изненадваща силна
Коментари Харесай

Хамилтън изненадан: Ферари са по-бързи от нас в правите

Световният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън разпознава изненадваща мощна страна в представянето на Ферари при вчерашния двоен успех на „ черните кончета” в квалификацията за Гран При на Бахрейн. Британският ас на Мерцедес заключи, че болидите на италианския отбор имат предимство що се касае до чистата скорост в вършиме прави.

Себастиан Фетел се пребори за привилегията да започва днешното съревнование от първа позиция, а компактно до него в челната редица ще бъде съотборникът му Кими Райконен. Другият водач на Мерцедес – Валтери Ботас добави топ 3, а Хамилтън, въпреки и да даде 4-и резултат, ще потегли от 9-а позиция след наказване за промяна на скоростна кутия.

33-годишният британец се надяваше да отмъсти на Фетел, който му отмъкна успеха в първия старт за сезона – Гран При на Австралия, когато таман настоящият международен отличник потегли от пол-позиция. С оглед на актуалната обстановка ще бъде доста мъчно за Хамилтън да се пребори за успеха в Бахрейн, а той направи и по-тревожни наблюдения.

„ Смятам, че случилото се в събота потвърждава на всички, които говореха за нашия „ празненство режим”, че бяха в грешка”, разяснява Хамилтън. „ Ферари свършиха страхотна работа през този уикенд, имат скорост, а като цяло за мен беше много мъчно в Бахрейн. Надявам се, че мога да прекатурна събитията.”

„ Дойдохме на по-гореща писта и постоянно разликите бяха доста дребни, тъй като може би Ферари са получили ъпгрейд. Техният режим е също толкоз добър като нашия. Както се видя, този уикенд на вършиме те са също толкоз бързи, в случай че не и по-бързи.”

„ Когато караш на писта, където е горещо, става доста мъчно да поддържа ниски температури в гумите. Те постоянно са били положителни точно в това”, съобщи Хамилтън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР