Световният шампион в тежка категория Олександър Усик ще защитава поясите

...
Световният шампион в тежка категория Олександър Усик ще защитава поясите
Коментари Харесай

Реваншът между Усик и Джошуа ще се проведе на 20 август в Саудитска Арабия

Световният първенец в тежка категория Олександър Усик ще пази поясите си в мач-реванш против британеца Антъни Джошуа в Джеда, Саудитска Арабия, на 20 август, оповестиха промоутърите. Украинецът надделя тогавашния притежател на коланите на WBA, IBF и WBO с единомислещо съдийско решение в Лондон през септември предходната година. „ Шампионът Олександър Усик ще заложи своите международни трофеи на IBF, WBA, WBO и IBO против Антъни Джошуа в крайбрежния град Джеда, Кралство Саудитска Арабия, в събота, 20 август “, гласи известие от промоутърите Мачруум Боксинг .
Усик (л) надделя Джошуа (д) в Лондон през септември предходната година.
Почти незабавно след края на конфликта през септември, в който Усик победи Джошуа след 117-112, 116-112 и 115-113 в съдийските карти, бе задействана и клаузата за реванш. Руската инвазия на Украйна през февруари, обаче, сложи под въпрос по кое време някогашният безспорен международен първенец в полутежка категория ще бъде назад на кръга. 35-годишният боксьор се завърна в Украйна, с цел да се бие за родината си, само че получи особено изключение от военна работа, с цел да се приготви за идния дуел . „ Имам цел, благодарение на Господ ще завърша своята задача! “, сподели Усик в изказването от Мачруум.

32-годишният Джошуа направи промени в треньорския си щаб в опита да бъде коронясан за международен първенец в тежка категория за трети път в своята кариера. Роб МакКракън, който бе до него през целия интервал от аматьорските равнища до олимпийската му купа през 2012, към този момент не е част от тима, като Роберт Гарсия бе прибавен към щаба, с цел да работи с към този момент назначения Анхел Фернандес. Битката през август ще бъде втора за Джошуа в Саудитска Арабия, откакто той си върна поясите с победа с точки над Анди Руис-младши в Рияд през декември 2019.

Британецът дефинира скорошната си кариера като „ влакче на ужасите “, добавяйки : „ Да се боря с шампионско равнище още веднъж и още веднъж има своите позитиви и негативи, само че предпочитам всеки ден да ставам по-силен, да се изучавам от грешките си и да раста. Щастлив боксьор е рисков боксьор и в никакъв случай не съм бил по-щастлив и по-мотивиран “. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР