Световният шампион в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC)

...
Световният шампион в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC)
Коментари Харесай

Тайсън Фюри е заплашен със затвор заради връзки с ирландски наркобос

Световният първенец в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри, както и други професионални боксьори и техните промоутъри са застрашени от престъпно гонене поради връзките си с ирландския наркобарон Даниъл Кинахан. Според английския в. " Таймс " 33-годишният англичанин ще бъде измамен под отговорност и го грози даже затвор, в случай че не се разграничи от търсения от Съединени американски щати и Англия незаконен необут.

Тази седмица Кинахан, неговият брат Кристи и татко им Кристи-старши, бяха глобени от министерството на финансите на Съединените щати, като активите им на американска територия бяха замразени. Освен това службата за надзор на задграничните активи (OFAC) във Вашингтон разгласи премия от $5 млн. за информация за местонахождението на тримата мъже на върха на картела, занимаващ с контрабанда на опиати и оръжие в огромна част от Европа, Близкия изток и Латинска Америка.

Самият Фюри в никакъв случай не е крил околните си връзки с клана Кинахан, даже в противен случай - той е клиент на учредената и ръководена от ирландеца мениджърска организация " МТК Глоубъл " и нееднократно е изразявал благодарност за нейната роля в развиването на кариерата му. През февруари Циганския крал даже разгласява своя фотография с Даниъл Кинахан по време на почивката си в Дубай.



В момента Тайсън Фюри (31-0-1, 22 нокаута) е във финалната фаза от подготовката си за мача против кандидата Дилиан Уайт (28-2, 19 нокаута), в който ще пази купата на WBC. Двубоят е плануван за идната събота (23 април) на ст. " Уембли " в Лондон.

Организатор на борбата сред Фюри и Уайт е промоутърът Франк Уорън, който завоюва наддаването с рекордната оферта от 31 млн. паунда (€37,3 млн.). От нея 3 млн. паунда (€3,6 млн.) ще отидат за спечелилия, а останалата част от наградния фонд ще бъде разпределена в съответствие 80:20 в интерес на Фюри.

Рекордна се чака да бъде и посещаемостта. Билетите бяха пуснати в продажба при започване на март и единствено за първите 3 ч. бяха разпродадени 85 000 от общо 90-те хиляди места по трибуните на именития стадион. На " Уембли " се чакат общо към 100 000 фенове, което би трансформирало събитието в най-посетения боксов мач в историята на Обединеното кралство.

В България дуелът ще бъде излъчен директно по платения ТВ канал " Макс спорт 2 ". Галавечерта на 23 април стартира в 21:00 ч. наше време, а главният мач се чака след среднощ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР