Световният шампион на WRC Себастиен Ожие, който спечели петата си

...
Световният шампион на WRC Себастиен Ожие, който спечели петата си
Коментари Харесай

Световният шампион на WRC обмисля край на кариерата си

Световният първенец на WRC Себастиен Ожие, който завоюва петата си поредна международна купа през миналия уикенд, показа, че обмисля да постави фрапантен завършек на кариерата си.

Французинът прекара първите си години от рали кариерата в отбора на Citroen, където обаче си партнираше несполучливо с деветкратния първенец Себастиан Льоб. След прекосяването му във Volkswagen, той се радваше на цялостна доминация и четири трофея, до момента в който конструкторът не се отдръпна от шампионата. През зимата Ожие се върна в частния отбор на Ford - M-Sport, само че договорът, който подписа, бе единствено за една година. Сега, още веднъж на кръстопът, 33-годишният първенец към този момент обмисля личното си отдръпване.

" Винаги проучвам доста неща както в кариерата си, по този начин и в персоналния живот и не взимам прибързани решения. В момента не съм сигурен какво желая да продължа да върша, нито пък къде. Наслаждавам се на всеки уикенд у дома с дребния ми наследник и брачната половинка ми и тези дни се разграничават радикално от тези на съревнование ", показа Ожие.

Той добави, че двете му скорошни произшествия също са оказали въздействие върху душeвността му – удар в дърво при тест преди рали Финландия и злополука при започване на същото рали.

Именно Ожие се смяташе за най-способният водач в Световния рали шампионат, който да успее да настигне деветте трофеи на Льоб.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР