Световният шампион и световен номер 1 Джъд Тръмп осъществи обрат

...
Световният шампион и световен номер 1 Джъд Тръмп осъществи обрат
Коментари Харесай

Крусибъл зове: Тръмп оцеля в първото си изпитание на Световното по снукър


Световният първенец и международен номер 1 Джъд Тръмп реализира поврат от 2:5 до 10:8 против Том Форд и мина сполучливо през първото си затруднение на Световното състезание по снукър в “Крусибъл”. Също по този начин Асото в колодата осъществя своя сенчъри брейк номер 100 през сезона и приближи още повече върха на Нийл Робъртсън от 103 през 2013/14.

Тръмп изоставаше с 4:6 в един миг от дуела и бе под угрозата да стане 20-ата “жертва” на така наречен “проклятие на “Крусибъл”, съгласно което нито един дебютен първенец не съумява да отбрани трофея си на идната година.



Следващият му съперник ще бъде спечелилият от двойката Ян Бинтао - Елиот Слесор.

“В дневната сесия несъмнено изпитвах компликации и бях удовлетворен, че изоставам единствено с 4:5. Във вечерния сегмент върших по-малко неточности и успявах да осъществявам по-големи брейкове. Първият мач в “Крусибъл” постоянно е доста тежък. Сега имам време да се приготвя за втория кръг и да съм по-спокоен. Много е прелестно да съм член от клуба на 100-те сенчърита, би трябвало да подобря върха на Нийл, в случай че се оправя добре на Световното. За него обаче е било още по-специално, тъй като той беше първият, който стигна до 100 сенчъри брейка”, разяснява Тръмп.

Първият ден на Световното състезание се организира пред аудитория в “Крусибъл”, само че занапред нататък трибуните ще бъдат празни заради изключително разпореждане на премиера на Англия Борис Джонсън.

На другата маса в шефилдския спектакъл през вчерашния ден полуфиналистът от 2016-а Алън Макманъс построи задатък от 5:4 против трикратният първенец Марк Уилямс след първата сесия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР