Над 20 жени са били убити в страната през миналата

...
Над 20 жени са били убити в страната през миналата
Коментари Харесай

В борбата с домашното насилие: Фондация помага на жени да изградят отново нормален живот

Над 20 дами са били убити в страната през предходната година при актове на домашно принуждение. Тревожната статистика демонстрира, че от 2020 година досега жертвите на домашно насилие в страната са се нараснали 4 пъти.  В последните промени в Закона за отбрана от домашното принуждение е планувано основаването на указател на причинителите, който ще се ръководи от Министерството на вътрешните работи.

Според Ани Хира от фондация EMPROVE, която се занимава с това да помага на жени, потърпевши от принуждение, едно от най-важните неща в поддръжка на дамите е те да повярват, че не са сами.

В Кърджали ще стартира турнето на фондацията под надпис „ Мога сама “. Там ще се срещнат експерти, които оказват помощ на дами, претърпели домашно принуждение, описа още Олга Минева.

Ани Хира изясни, че планът е основан преди няколко години, а задачата е дамите, които излизат от това тежко състояние да имат инструментите и увереността, с цел да могат да повярват, че могат да изградят живота си отначало по този начин, че той да продължи обикновено.

Все още по тематиката в нашето общество съществува огромна стигма и дамите към момента не са толкоз уверени, че да приказват намерено по тези тематики, споделиха още от фондацията.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР