Световният рали шампион Кале Рованпера събра най-много гласове в анкетата

...
Световният рали шампион Кале Рованпера събра най-много гласове в анкетата
Коментари Харесай

Феновете избраха Рованпера за №1

Световният рали първенец Кале Рованпера събра най-вече гласове в анкетата измежду почитателите, проведена на формалния уебсайт на международния рали шампионат - финландецът, който взе купата на 22 години и 1 ден, събра 72% от всички гласове. Явно финландските почитатели са били доста дейни в това гласоподаване, защото второто място в анкетата е за различен финландски водач - новият международен първенец в WRC2 Емил Линдхолм, който събра 17% от гласовете.

Третото място в анкетата е за международния първенец в група Junior  - естонецът Роберт Вирвес, който получи 12% от гласовете.

Кале и навигаторът му Йона Халтунен си подсигуряваха международната купа при започване на октомври на финала на рали “Нова Зеландия ”, два кръга преди края на сезона. Двамата завоюваха шест победи през 2022 по пътя към международната им купа.
 Макинен: Рованпера ще вземе още трофеи! Макинен: Рованпера ще вземе още трофеи!
Новият сезон в WRC стартира с рали “Монте Карло ” (19-22 януари), като спечелилият от предходната година Себастиен Льоб няма да започва в тазгодишното издание на надпреварата.
 Рованпера: С Танак в М-Спорт ще е по-трудно Рованпера: С Танак в М-Спорт ще е по-трудно
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР