Световният номер 5 Григор Димитров ще участва във второто издание

...
Световният номер 5 Григор Димитров ще участва във второто издание
Коментари Харесай

Григор Димитров ще участва във второто издание на Лейвър Къп

Световният номер 5 Григор Димитров ще взе участие във второто издание на отборната конкуренция Лейвър Къп, откакто публично бе доказан като част от тима на Европа за шампионата.

Лейвър Къп се организира за първи път предходната година, като концепцията на шампионата е един против различен да се изправят най-силните тенисисти от Европа против най-хубавите от останалата част на света. Откриващото издание на конкуренцията в Прага провокира голям интерес измежду почитателите на тениса, най-много поради образуването на мечтания от всички тим на двойки сред Рафаел Надал и Роджър Федерер, които записаха триумф над Джак Сок и Сам Куери, а Европа победи Света с 15-9 точки.

До момента за тазгодишното издание присъединяване за Европа бяха удостоверили Роджър Федерер и Новак Джокович, а в този момент към тима на Стария континент се причисляват Димтиров, Александър Зверев и Давид Гофен. По този метод капитанът на отбора Бьорн Борг към този момент разполага с пет тенисисти от топ 11 на света, а след седмица в Ню Йорк шведската легенда ще разгласи и последния си избор за своя тим.

" Нямам самообладание да се причисля към всички тези страхотни тенисисти в борбата с тима на Света. За мен е голяма чест да споделям корта с тази изключителна група от играчи и да имам опцията да играя един до друг с тях. Вълнувам се, че ще посетя Чикаго - това е доста състезателен град и съм сигурен, че ще имаме доста поддръжка, макар че тази година нямаме домакинската поддръжка. Лейвър Къп е един неповторим шампионат и нямам самообладание да дам всичко от себе си, с цел да защитим купата си от предходната година ", показа Димитров.

Борг също изрази насладата си от трите попълнения в тима на Европа. " Изключително щастлив съм да посрещна Саша, Григор и Давид в нашия тим. И тримата играят необикновен тенис, на който аз се удивлявам от доста време. Те се причисляват към Роджър и Новак, което ни дава мощен тим с доста разнообразни варианти за смяна ", показа Борг.

Отборът на Света се води от американската легенда Джон Макенроу, а за момента в него попадат Хуан Мартин дел Потро, Кевин Андерсън, Джон Иснър, Ник Кирьос и Диего Шварцман, като Макенроу ще разгласи последния си избор след седмица. Лейвър Къп ще се организира сред 21-ви и 23-ти септември в Чикаго. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР