Световният номер 5 Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на

...
Световният номер 5 Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Григор намери себе си и сломи Колшрайбер в Монте Карло


Световният номер 5 Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Мастърс шампионата в Монте Карло. В среща от трети кръг най-хубавият ни тенисист се наложи мъчно с 4-6, 6-3, 6-4 на немския деец Филип Колшрайбер. Така първата ни ракета записа втора победа над този противник от общо две срещи посред им.

През първия сет българинът позволи много непредизвикани неточности, с което доста улесни задачата на своя противник. Колшрайбер съумя да пробие в третия гейм, а малко по-късно да осъществя и нов пробив за 5-2. Въпреки че Димитров върна единия пробив, в последна сметка сетът отиде в интерес на германеца, който го завоюва с 6-4.

Началото на втория сет още веднъж не бе положително за първата ни ракета, който отново бе в ролята на догонващ, откакто загуби подаването си в третия гейм. Този път обаче четвъртият подложен сподели темперамент и мигновено направи рибрейк за 2-2. В идващите геймове играта на Димитров непрекъснато вървеше във възходяща линия и напълно закономерно българинът изравни резултата в сетовете след 6-3 в своя изгода.

В решителния трети сет Григор продължи с положителната си игра, като притискаше оптимално своя противник при всяка комфортна обстановка. В петия гейм германецът трябваше да избавя три брейкбола, само че в последна сметка удържа подаването си и не позволи да бъде продънен. Въпреки пропуснатите благоприятни условия Димитров продължи да е оптимално нападателен в отиграванията си и това в последна сметка донесе стремежи резултат в седмия гейм, в който Гришо проби и поведе с 4-3. Впоследствие, въпреки и мъчно, най-хубавият ни тенисист затвърди преднината си и се приближи на гейм от крайната победа, която стана факт след 6-4 и 2 часа и 22 минути игра.

В спор за място на полуфиналите Григор ще срещне белгиеца Давид Гофен, който по-рано през днешния ден победи с 6-4, 7-5 испанеца Роберто Баутиста Агут. Това ще е общо осми конфликт посред им, като досега хасковлията води безапелационно с 6-1 победи. Интересното е, че Димитров и Гофен си партнират в шампионата на двойки, където им следва четвъртфинален конфликт с третите сложени в схемата Оливер Марах и Мате Павич. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР