Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се наложи над

...
Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се наложи над
Коментари Харесай

Новак Джокович носи на гръб Сърбия на “Купа Дейвис

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се наложи над Денис Новак, откакто Душан Лайович бе надиграл Жералд Мелцер, с което отборът на Сърбия се наложи с 3:0 над Австрия в първия си мач от Група F на “Купа Дейвис” в Инсбрук.

Джокович е окуражен да изведе Сърбия до първата ѝ купа в шампионата от 2010 година и втора в историята. Той не се затрудни против Денис Новак, като загуби единствено 6 точки на собствен сервис и не позволи заплаха за пробив при триумфа с 6:3, 6:2 за по-малко от час.

" Чувствах се доста добре, бях решен да извърша проекта си още от първата точка ", сподели Джокович след мача. " Критичният миг бе в осмия гейм при 4:3 в първия сет при новите топки. Тогава съумях да направя няколко положителни ретура. След това нямаше връщане. Наистина сервирах добре и се движех идеално по корта ", счита сърбинът.

Лайович имаше доста по-трудна задача, само че и той се оправи със 7:6 (5), 3:6, 7:5 против по-малкият брат от семейство Мелцер. 31-годишният сърбин съумя да затвори мача едвам при четвъртия си мачбол.

" Това е “Купа Дейвис” - страсти, стрес, напрежение. Трудно е във всеки миг. Той играе добър тенис в последните месеци и го потвърди и през днешния ден ", сподели Лайович за противника си.

На двойки Никола Качич и Филип Крайнович победиха със 7:6 (4), 4:6, 6:3 Оливер Марах и Филип Освалд за чистия триумф с 3:0 на Сърбия.

По същото време в Торино Лоренцо Сенего и Яник Синер донесоха триумфа на Италия над отбора на Съединени американски щати, макар загубата на двойки. Дебютантът Сонего даде съвършен старт с 6:3, 7:6 (4) над Райли Опелка. " Не беше елементарно да играя тук. Това ми е за първи път на Купа Дейвис. Благодаря на всички ", сподели след мача 26-годишният италианец.

Световният номер 10 Синер заби 17 уинъра за безапелационния си триумф с 6:2, 6:0 над Джон Иснър. " Да играя тук бе доста особено. Днес ние спечелихме, което е ужасно. Ние сме популярен тим, тъй че ще се опитаме да останем дружно. За мен е чест, че съм част от отбора ", сподели Синер.

В Мадрид Фелисиано Лопес и Пабло Карено Буста помогнаха на тима на Испания да поведе с 2:0 над дебютанта Еквадор. Ветеранът Лопес се наложи с 6:3, 6:3 над Роберто Кирос преди Карено Буста да направи поврат против Емилиано Гомес при 5:7, 6:3, 7:6 (5).

Испания даже си подсигурява чиста победа, откакто Карено Буста и Марсел Гранойерс се постановиха с 6:4, 6:7 (5), 7:6 (2) над Гонсало Ескобар и Диего Идалго.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР