Световният номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал даде дълго

...
Световният номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал даде дълго
Коментари Харесай

Рафаел Надал: Бях демотивиран

Световният номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал даде дълго и обстойно изявление пред " AS ", в което приказва за миналия сезон. Прави усещане, че испанецът поглежда в психически проект развиването му: 

„ Сезонът бе трогателен и имаше доста страсти. Изживях и положителни, само че и отрицателни моменти. За благополучие, имаше един интервал, в който всичко бе неповторимо, а динамичността не ме остави да го изпусна. Годината започва тежко, в първия месец на 2019 имах проблеми с травми. Стигнах край в Австралия, само че по-късно болката стана голяма. Преди шампионата в Акапулко имах тренировки единствено 1 ден, поради контузената китка. Най-тъжно ми бе, че не съумях да вземам участие в полуфинала на Индиън Уелс, макар че се класирах. Коляното просто не ми разреши. ”

„ Подготовката за идващия стадий бе още веднъж неприятна, тъй като бях демотивиран и изтощен. Седмици бяха тежки в прочувствено и физическо отношение.Преди шампионата в Монте Карло даже стопирах да упражнявам, с цел да освежа мисленето си. В конкуренцията се показах добре, като се изключи ½ финала, където бях злополука. Имах и зараза, за която не бях казвал до в този момент. В Барселона настъпи обрата. Загубих от Тийм на финала, само че усетих позитивната смяна в себе си, даде ми убеденост и за шампионатите в Мадрид и Рим, което ме зареди за Ролан Гарос. Заиграх по по-агресивен метод, само че по-важно е, че трансформирах мисленето си и почнах да схващам по-лесно събитията, посредством и на хората към мен. ”

" Това е естествена човешка еволюция. Аз съм на 33 години и половина, Роджър е на 38, а Новак на 32 и половина. Съвсем естествено е, идва ново потомство. Много мощна група играчи скоро ще стартира да господства ", добави Надал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР