Световният ни шампион по шахмат Нургюл Салимова в момента е

...
Световният ни шампион по шахмат Нургюл Салимова в момента е
Коментари Харесай

Световната ни шампионка по шахмат се изправя срещу робот

Световният ни първенец по шахмат Нургюл Салимова сега е на шампионат Индия. Тя се състезава в шампионата Smart Girls, който е проведен от Световната шахматна федерация.
За Actualno.com от Индия, нейният треньор Живко Жеков показа: “За представянето на Нургюл в Индия ще приказваме след нашето завръщане , тъй като и сега до момента в който приказваме, тя играе. Така че, за съревнование което не е приключило, не мога да приказвам. Що се отнася за идната игра на шах с робот, мога да кажа, че това не е съревнование, а единствено проява. Нургюл е поканена тъй като към този момент е известно лице в шахмата “.
Състезателката на шахматен клуб " Бургас 64 " ще взе участие в необичайния дуел откакто за върне дружно със своя треньор в Българя. Последната среща в Индия тя играе през днешния ден.
Роботът Chess Player е 15 потомство и може да се състезава по едно и също време с трима шахматисти. В множеството казусът машината е спечелилият. Това се е случило с доста известни имена в спорта като Гари Каспаров и Владимир Крамник.
Очаква се роботът да бъде надвит от международен първенец, само че до в този момент такава борба не се е състояла.
За идната партия шах роботът ще бъде надъхан на 20-то равнище , а нормално се настройва на първо. Това се дължи на потвърдените качества на Нургюл. Очаква се срещата да бъде оспорвана. Тя се се организира на 27 октомври в търговски център в София.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР