Световният гигант в производството на храни в света Mars отчита

...
Световният гигант в производството на храни в света Mars отчита
Коментари Харесай

Нов вид Snickers и още продукти за домашни любимци ще пусне Masr у нас през 2020-а

Световният колос в производството на храни в света Mars регистрира 3% растеж на продажбите си през последната година. Резултатът остава под записаният за миналата година от 4,3 на 100.

На българския пазар компанията е измежду водачите в сегмента шоколадови произведения и дъвки. Продажбите на друга категория артикули обаче бележат най-голямо нарастване за интервала - тази на стоките за домашни любимци.

" За тази година означаваме общ растеж от 3% за България, като този резултат е в сходство с проектите за развиване на бизнеса ни тук. Ако погледнем в по-голям мащаб - районите Балкани, Прибалтика и Адреатика, може да се каже, че този общ пазар имаме напредък от 4,5% ", разяснява по време на събитие мениджърът на Mars за България Предраг Миленчич.

" Трябва да отбележа, че резултатът за пазара тук не трябва да ни тормози, защото по-сериозното нарастване за общия район идва от това, че в него влизат някои разрастващи се пазари, които дават по-големи благоприятни условия за развиване. Пример за това е Албания,където имаме растеж от 12% ", съобщи още той по време на събитие в София.

По неговите думи продажбите на артикули за домашни любимци означават най-голямо нарастване у нас от 15%. " Този сегмент към момента остава с релативно дребен дял от общия ни подбор тук и поради това той не оказва подобен огромен резултат върху общия напредък ", изясни още Миленчич.

Нови шоколадови и артикули за домашни любимци през 2020-а

През тази година в България компанията пусна нови марки дъвки и шоколадови артикули, като тя възнамерява да продължи да уголемява портфолиото си и през 2020 година.

" В шоколадовата категория резервираме пазарния си дял. От 2019 година започнахме продажбата на бонбоните Maltesers в този сегмент, като те способстваха за 60% от растежа ни ", съобщи от своя страна бранд мениджърът на сдружението за категория дъвки и шоколадови артикули в страната Мартин Димитров.

Той добави, че в магазините в страната са се появили още нов тип от познатите Twix с бял шоколад, както и Bounty с черен шоколад. У нас дебютира и марката дъвки Juicy Fruits, който има 100-годишна история на американския пазар.

" През 2020 година ще представим в България нов тип Snickers - Snickers Crisp с хрупкав ориз ", уточни още Димитров.

В категорията артикули за домашни любимци пък следва да се появят храните за кучета и котки Perfect Fit, както и продуктите за котешка хигиена Catsan.

Американската компания Mars е една от най-големите частни фамилни компании, която има 115 марката, а няколко от тях са на стойност над 1 милиард $. Служителите й в световен мащаб са 150 000.

У нас Mars участва от 1993 година, като има над 80 чиновници в страната. Продуктите й се оферират в 40 000 търговски обекта на българския пазар. Компанията в България е част от корпоративната група за Балтийския район, Балканите и Адреатика. В нея влизат общо 12 страни.

Сред водещи марки на Mars у нас са още Snickers, Twix, Milky Way, Bounty, Skittles и други. Основно шоколадовите произведения на Mars се внасят в България от индустриалните бази в Полша и Холандия. Продуктите за домашни любимци идват от завода на компанията в Унгария.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР