Световният еврейски конгрес изказа специални благодарности към столичния кмет Йорданка

...
Световният еврейски конгрес изказа специални благодарности към столичния кмет Йорданка
Коментари Харесай

Световният еврейски конгрес и Американският еврейски комитет с благодарности към Фандъкова и Гешев

Световният еврейски конгрес изрече специфични благодарности към столичния кмет Йорданка Фандъкова и основния прокурор Иван Гешев „ за тяхната решителна и кардинална позиция “ против провеждането на „ Луковмарш “ в центъра на София.

 

Тази година, по гледище на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и Столична община предотвратиха провеждането на марша и по столичните улици не бе позволено придвижването на хора със запалени факли.

 

В своя специфична позиция от Световния еврейски конгрес напомнят, че провеждането на годишното шествие в памет ген. Христо Луков, началник на считания за нацистки Съюз на българските национални легиони, се е трансформирало в събирателен пункт на радикални националисти от България и цяла Европа, което „ помрачава дългата история на приемливост в България “.

 

„ Световният еврейски конгрес показва удовлетворение, че българското държавно управление и българското гражданско общество изпратиха недвусмислено обръщение, че антисемитизмът, расовата ненавист и всички други форми на ксенофобия и назадничавост нямат място в модерна България.

 

По този метод те дадоха ослепителен образец, който да бъде подражаван от други страни, изправени пред сходни провокации, че за такива прояви няма място в модерна Европа “, написа още в позицията във връзка възбраната на „ Луковмарш “, чието осъществяване не бе позволено в подтекста на идното след по-малко от две седмици честване на 80-та годишнина от спасяването на българските евреи.

 

В петък от друга огромна интернационална еврейска организация – Американският еврейски комитет, също приветстваха кмета на София и българската прокуратура за напъните им по недопускането на „ Луковмарш “.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР