Световният ден за хуманно отношение към животните се отбелязва всяка

...
Световният ден за хуманно отношение към животните се отбелязва всяка
Коментари Харесай

Ден на хуманното отношение към животните

Световният ден за хуманно отношение към животните се отбелязва всяка година на 4 октомври, с цел да се увеличи осведомеността за смисъла на хуманното отношение към животните и да се насърчат хората да подхващат дейности за отбрана на животните. Темата на Световния ден за хуманно отношение към животните през 2023 година е " Големи или дребни, обичайте ги всички ". Тази тематика подчертава върху това, че всяко животно, без значение от размера му, би трябвало да бъде обичано и третирано със съчувствие и почитание, заяви „ Jargan Josh ”.


Световният ден за хуманно отношение към животните е годишно събитие, което се отбелязва на 4 октомври и има за цел да пази правата на животните.

Животните играят жизненоважна роля в нашия свят. Те ни обезпечават храна, приятелство и прочувствена поддръжка. Те играят значима роля и в околната среда, като оказват помощ за поддържането на биоразнообразието и екосистемите.

Въпреки това доста животни по света страдат от малтретиране, занемаряване и употреба. Те могат да бъдат употребявани във фабрични ферми, циркове или други промишлености, където благосъстоянието им постоянно е застрашено. Те могат да бъдат жертви на бракониерство, трафик или бездомност.

Световният ден за хуманно отношение към животните е опция да научите повече за провокациите, пред които са изправени животните, и да предприемете дейности за възстановяване на техния живот./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР