Световният ден на психичното здраве е учреден с цел повишаване

...
Световният ден на психичното здраве е учреден с цел повишаване
Коментари Харесай

На тази дата: 10 октомври - Световен ден на психичното здраве

Световният ден на психологичното здраве е основан за повишение на публичната просветеност във връзка с психологичните болести и последствията от тях. Това е ден за битката срещу стигмата на психологичните болести в обществото, за интеграцията и рехабилитацията на хора, минали сполучливо през разнообразни психологични проблеми.

Този ден се отбелязва за първи път на 10 октомври 1992 година по самодейност на заместител генералния секретар на Световната федерация за психологично здраве, включваща представители от повече от 150 страни - Ричард Хънтър. От 1994 година насам с изключение на общото промотиране на психологично здраве и информираността на обществото, за денят на психологичното здраве се избира съответна тематика, която сплотява другите събития.

Световният ден на психологичното здраве се поддържа от Световната здравна организация (СЗО). Тази поддръжка се осъществя посредством акции за повишение на информираността по въпросите, засягащи психологичното здраве, както и посредством многочислените връзки на организацията с министерствата на опазването на здравето на страните по целия свят, както и с гражданските организации. СЗО също по този начин поддържа идеята като създава профилирани и осведомителни материали, показва статистики и др.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР