Световните вицешампиони по футбол от Хърватия постигнаха втора победа в

...
Световните вицешампиони по футбол от Хърватия постигнаха втора победа в
Коментари Харесай

Хърватия надви Уелс по пътя към Евро 2020

Световните вицешампиони по футбол от Хърватия реализираха втора победа в групата си за място на Евро 2020. Днес те надделяха у дома Уелс с 2:1 вкъщи. С успеха момчетата на треньора Златко Далич излязоха най-малко краткотрайно отпред в група Е с 6 точки от три мача, три повече от Словакия, Унгария и днешния си противник. Азербайджан, който играят сега, към момента няма точки.

Два удара на Иван Перишич минаха над горната греда на уелската врата преди Хърватия да излезе напред в 17-ата минута. Защитникът на гостите Джеймс Лоурънс при опита си да почисти топката, центрирана от лявото крило, си я вкара в личната врата. Перишич направи 2:0 при започване на второто полувреме, откакто навлезе с топката в наказателното поле, финтира един бранител и наказа от 10 метра вратаря Уейн Хенеси със слабия си десен крайник.

Капитанът на Драконите Гарет Бейл на два пъти можеше да върне гол за отбора си, само че това стори резервата Дейвид Бруукс. Ударът му в 77-ата минута отвън наказателното поле рикошира в главата на хърватски защитник и подлъга вратаря Доминик Ливакович.

Гостите потеглиха напред в последните минути, с цел да търсят равнене, а халфът Хари Уилсън пропусна последната опция с глава. Ударът му след центриране на Бейл мина над горната греда, въпреки и нанесен от 5 метра.

В група Н в ранна среща Исландия се наложи с 1:0 над Албания, а дербито късно довечера е межуд Турция и Франция.

Единственото попадение на стадион " Лаугардалсвьолур " в Рейкьявик вкара бранителят Йохан Гудмундсон в 22-ата минута. По този метод Исландия събра 6 точков и заема 2-о място в групата след Франция, до момента в който Албания с 3 е на 4-о място. Лидер е международният първенец Франция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР