Световните шампиони по спортна аеробика в категория тройки Дарина Пашова,

...
Световните шампиони по спортна аеробика в категория тройки Дарина Пашова,
Коментари Харесай

Пловдивските световни шампиони по аеробика готвят специално изпълнение за Световното

Световните първенци по спортна аеробика в категория тройки Дарина Пашова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев приготвят нещо особено за Световното състезание в Португалия идната седмица, написа в специфичен материал за българите на уеб страницата на Международната федерация по гимнастика (ФИГ).

Пашова, Папазов и Баротев се класираха за влиятелните Световни игри през юли в Бирмингам (САЩ), където тримата най-хубави другари ще създадат последния си реверанс на интернационалната сцена, откакто са дружно повече от половин десетилетие. Преди Световните игри 2022 е Световното състезание по аеробика от 16 до 18 юни в Гимараеш, където те ще се опитат да вземат втора поредна международна купа.

Изправени пред задачата да основат уместно комбиниране за края на кариерата си в началото те бяха стъписани. Усилията им през 2021 година бяха пътешестване във футуристичен свят, комбиниран с композиция от модерни звуци, в това число " Run Boy Run ". Като едни от открояващите се в година, цялостна с емблематични съчетания, Пашова, Папазов и Баротев постоянно са знаели, че ще бъде мъчно са нещо още по-впечатляващо.

" Всички бяха толкоз впечатлени от миналогодишното комбиниране. Наистина ни беше малко мъчно да измислим идващия си ход, нещо друго ", споделя Баротев.

Решението пристигна от проучването на една съответна субкултура на Съединени американски щати - град Лас Вегас, прочут със своите ярки светлини и големи здания.

" Съчетанието се назовава " Вегасисти ". И става дума за " Това, което се случва във Вегас, че остава във Вегас " и е в действителност занимателно. Това е в действителност друга хореография от последната, която направихме, и нямаме самообладание да я покажем ", прибавя Папазов.

" Мисля, че хубостта в това комбиниране е, че е друго от предходното. Цялото въодушевление на сцената е изцяло друго ", разяснява Баротев.

Докато се насочат към финалните си надпревари, задачите са безусловно същите.

" Този път ще се раздадем оптимално. Наистина се любуваме на програмата си и ще се опитаме освен да защитим купата си, а просто да оставим сърцата си на сцената, с цел да усетят и съдиите какво вършим ", съобщи Дарина Пашова.

Междувременно, българите Александър Мишинков и Виктория Крушарска взеха присъединяване в срещата на състезателите от всички страни на Световното юношеско състезание по спортна аеробика в Гимараеш (Португалия).

Сбирката беше проведена от Дора Хейги, представител на състезателите по аеробика към Международната федерация по гимнастика. Такива срещи, на които състезателите могат да разискват проблемите и да ги изпращат в систематизиран тип към Техническата комисия посредством своя представител, се провеждат на всяко Световно състезание за мъже и дами. Тази година за първи път се състоя такава и за юноши и девойки.

Вчера сполучливо завърши и втората подиум подготовка на националния тим. Всички състезатели бяха в отлична кондиция и изцяло възобновени от дългото пътешестване и първата подготовка. Бяха конкретизирани и последните елементи по показване на съчетанията, съобразени с голямата сцена и осветяване, с които те ще би трябвало да се съобразят по време на надпреварата.

По-късно през днешния ден стартират квалификациите. В тях ще вземат участие Александър Мишинков (15-17 години мъже), Християна Златанова (15-17 години жени), Мишинков и Златанова (смесени двойки), тройките при 12-14 години Запрянова/Вълчева/Лечева и Тандова/Рибарова/Крушарска и групата в състав Запрянова, Вълчева, Лечева, Тандова и Рибарова.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР