Световните рекорди на Гинес отнеха титлата най-старо куче в света,

...
Световните рекорди на Гинес отнеха титлата най-старо куче в света,
Коментари Харесай

„Най-старото куче“ в света загуби посмъртно титлата си

Световните върхове на Гинес лишиха купата " най-старо куче в света ", която беше присъдена на умрелия предходната година Боби от Португалия, съобщи Ройтерс.

Причината е, че не са разкрили безапелационни доказателства кучето фактически да е живяло повече от 31 години, оповестиха от организацията.

След недоволства от ветеринарни лекари, които показаха подозрения за възрастта на животното, предишния месец от Световните върхове на Гинес започнаха публично преразглеждане на купата. Тя е дадена на Боби през февруари 2023 година, като се твърди, че той е на 31 години и 165 дни, с което усъвършенства върха от 1939 година на австралийско куче, умряло на 29 години и пет месеца.
 Българска телеграфна агенция
Боби, породист представител на породата португалски мастиф (Rafeiro do Alentejo), прекара живота си в село в централната част на Португалия и умря през октомври. Продължителността на живота на породата е нормално от 12 до 14 години.

Марк Маккинли, шеф на регистрите в Световните върхове на Гинес, сподели, че данните от микрочиповете, получени от формалната база данни на Португалия, са били главно доказателство за възрастта на Боби. Но се оказало, че при чипирането не се изисква доказателство за възраст за кучета, родени преди 2008 година

" Дори и с спомагателната ветеринарна декларация, предоставена като доказателство за възрастта на Боби, в която се цитира и информация от микрочипа, не разполагаме с безапелационни данни, които да демонстрират изрично датата на раждане на Боби ", отбелязва той. " Без да разполагаме с безапелационни доказателства, просто не можем да запазим купата на Боби и почтено да твърдим, че поддържаме високите стандарти, които сме си сложили ".

Собственикът на Боби - Леонел Коща, не отговори на питане за коментар, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР