Световни звезди на сцената, Solomun ще накара целия град да

...
Световни звезди на сцената, Solomun ще накара целия град да
Коментари Харесай

Бургас - епицентър на фестивалното лято

Световни звезди на сцената, Solomun ще накара целия град да танцува
Разгарът на Лято`2023 към този момент се усеща в Бургас освен по високите температури, само че и по градуса на заниманията.

За поредна година морският град безапелационно стъпва на международната музикална сцена с огромни събития и концерти с присъединяване на международни музикални звезди. И в това няма място за изненада - Бургас се утвърди като фестивален град, в който всеки е добре пристигнал. Oгромен интерес към културната стратегия на общината има както от българските туристи, по този начин и от задграничните. Доказателство за това е цялостният потенциал на претовареност в хотелите и местата за настаняване в Бургас.
-->
Още този уикенд ще се усети " цунами " от летни страсти. Бургас продължава с трансформиралите се в емблема тематични уикенди, които сплотяват събития от друг темперамент. Следващият тематичен уикенд в Бургас е повече от предстоящ, като акцент в него ще бъдат Национален конкурс за ария " Бургас и морето ",

Metalhead Beer Fest 2023

Solar Summer 2023 и един нов, юношески фестивал с акцент върху хип-хоп и хаус музиката - No Rules Fest.

С нова и съвременна визия на сцената, десетки реализатори в рециталната част и надарени създатели в конкурсната стратегия, на 29 юли, от 20.30 часа, в Летния спектакъл ще бъде маркирано 40-то издание и 50 години от първото осъществяване на Националния конкурс за ария " Бургас и морето ". Жури ще бъдат обичаните на публиката Йорданка Христова и Росица Кирилова, композиторът Ефтим Чакъров, генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев, проф. доктор Адриан Георгиев - началник на катедра " Музика и мултимедийни технологии " в Софийския университет и заместник-директор на Филиала в Бургас, поетесата Ники Комедвенска и бургаският музикант Деян Вълев - Дишо. Водещ и сценарист и тази година ще бъде очарователната и занимателна Здрава Каменова. Билети за фестивала можете да намерите на касата на Часовника и в мрежата на Евентим.

Бирен&Solar Уикенд ще включва и Metalhead Beer Fest 2023. Той ще се организира на 29 и 30 юли за четвърта поредна година, и ще събере едни от

най-хубавите производители на крафт бира

в България и Европа! Събитието по традиция е с локация парк " Минерални бани ", напълно покрай Бургас. В рамките на феста бирата си ще показват 10 български и 6 задгранични пивоварни. Те ще наливат най-малко по 2 разнообразни бира дневно, които няма да се повтарят двата дни. Организаторите от Metalhead Brewery дават обещание доста бира, музика и празненство. За феновете на положителната кухня ще бъдат показани стрийт и крафт храни. Фестивалът дава и музикална сцена за изява на DJ-и от България и чужбина.

Освен Metalhead Beer Fest 2023, на хоризонта се задава и следващото грандиозно събитие от поредицата Solar Summer 2023. Четирикратният притежател на премиите DJ Awards за най-хубав продуцент и най-хубав диджей - Solomun, ще накара Бургас да танцува. Solar Summer 2023 на 28 юли, от 23:00 ч., на Пристанище Бургас -това празненство не е за изпускане.

Билети за SOLAR SUMMER са налични в YALTA CLUB, OMV и Eventim.bg - https://bit.ly/solar-summer-solomun, както и в Grabo.bg.

Младежки фестивал с акцент върху хип-хоп и хаус музиката ще се организира още веднъж този уикенд на рибарското пристанище в бургаския квартал " Сарафово ". Локацията демонстрира, че община и уредници съумяват да излязат от рамките на обичайното и да дават нови места за занимания навън.

Това лято в зоната на пристанището ще бъде горещо, танцувално и динамично. Black Eyed Peas раздрусаха Burgas Breeze Fest 2023 предходната събота. Концертът им на пристанището в Бургас е единствената дата от международното турне на групата за Източна Европа. Тази събота, 29 юли, е непокътната за грандиозния концерт на сръбската звезда CECA-

кралицата на балканската музика

Вълненията през уикенда не престават с един от най-обичаните модерни гръцки реализатори Никос Вертис.  Именно в Бургас той ще чества 20 години музикална кариера с грандиозно турне с концерт в морския град в неделя, 30 юли.

Превърналият се в емблема на града Spice Music Festival се завръща за своето пето издание на 4 и 5 август със най-любимите реализатори на музиката от 90-те - Alexia, Apache Indian, Dr. Alban, Culture Beat, Nana и други. На 6 август като част от BURGAS SUMMER LIVE идват Roisin Murphy, Morcheeba, Sophie Ellis-Bextor и Phuture Shock като част серията от летни концерти на Fest Team и " Културно-масова активност ", с поддръжката на Община Бургас.

BURGAS SUMMER LIVE е още едно музикално премеждие, което започва това лято. На 11 август Franz Ferdinand, Nothing But Thieves и българите Hayes & Y излизат на една сцена. Editors, eдна от най-хубавите модерни европейски групи, Temples, Shame & ALI са другите огромни имена, които ще дебаркират на морския бряг на 13 август.

Лятото в Бургас не може и без обичания на младежите от цялата страна TEEN BOOM FEST . Любимите артисти, инфлуенсъри, артисти, влогъри и тиктокъри ще чакат всички на 19-ти и 20-ти август на Морска гара.

Задава се и един нов фестивал -

" Егаси феста "

на 25-26 август, който ще събере на една сцена 25 от най-емблематичните имена за всички времена от BG хип-хоп музиката, както и най-актуалните сега ров, дрил New school реализатори.

За трета поредна година остров Света Анастасия е гореща музикална локация през летния сезон. Фестивалът Solar Island с Yalta club предлага поредност от празненства - на пулта на острова през август ще застанат диджеи от международната клубна сцена, Това са Hernan Cattaneo (5 август), Kristian Beyer от дуото Ame (6 август), Victor Calderone (12 август),  Dubfire (13 август) в компанията на Liubo Ursiny. Освен танци под звездите, обичаният остров предлага и концерти на едни от най-обичаните български реализатори. Концертът на Стефан Вълдобрев и Обичайните обвинени тази събота е изцяло разпродаден, а през август на сцената под звездите ще се качат дует " Авеню ", Петър Салчев с музиката на Стинг, Владимир Ампов - Графа, група Остава и Deep Zone Project.

Бургас продължава да е и обичан избор за фамилна отмора поради обширната плажна линия, красивата Морска градина с разнообразни занимания всеки ден, както и поради сигурността, която предлага градската среда. Горещите точки в нея за Културен център " Морско казино ", Летен спектакъл и Експозиционен център " Флора ". Тази неделя на открита сцена " Охлюва " ще бъде обещано началото на едно от най-любимите събития в Бургас за дребни и огромни - десетото издание на

интернационалния фестивал " Дни на куклите "

Той ще се организира от 30 юли до 5 август.

Какво се случва в морския град към този момент може да откриете и в единната платформа events.gotoburgas. com. Сайтът предлага елементарен и комфортен метод до всички събития в Бургас на едно място, както и до идни такива. " Един клик " разстояние ви дели от избора какво да видите в морския град и по какъв начин най-пълноценно и запаметяващо се да прекарате своята отмора. Освен това можете в действително време да резервирате и купите електронни билети за концерт на обичан реализатор, сценичен театър или друго вълнуващо прекарване

Всички тези събития значат и добра организация, с цел да могат поданици и посетители на Бургас да се насладят на ваканцията си. Община Бургас моли към идващи с коли за концертите да търсят опция за паркиране в периферните му елементи. Варианти са откритият общински паркинг на ул. " Гурко ", паркинг " Пиргос " в к-с " Лазур ", частният под земята паркинг на пл. " Кирил и Методий ". Община Бургас още веднъж ще обособи специфична зона на ул. " Булаир ", в правата от ул. " Константин Фотинов " до ул. " Цар Симеон 1 ". Паркинг зоната ще обезпечи места за към 120 автомобила. Тя ще работи през следните дни и часове:- 29 и 30 юли - от 18 часа до 1 след полунощ; 4, 5 и 6 август - от 16 часа до 3 след полунощ;  11 август - от 16 часа до 1 след среднощ.

" Бургасбус "   пуска спомагателни рейсове

по линии Б11 и Б12. Извънредните курсове ще бъдат изпълнени в нощта на събота против неделя - 29-30 юли, и в нощта на неделя против понеделник - 30-31 юли, като часовете на потегляне ще бъдат в 00:30 от начални спирки - терминалите в ж.к. " Меден рудник ", ж.к. " Изгрев " и ж.к. " Славейков. В града действа и нощна линия, която обезпечава транспортно обслужване на пасажери в интервала от 23:30 до 04:00 ч.

Лятото в Бургас ще е фестивално и без аналог - предложение за незабравима отмора, на което не може да се устои.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР