Световната здравна организация (СЗО) призова за глобална трансформация в грижите

...
Световната здравна организация (СЗО) призова за глобална трансформация в грижите
Коментари Харесай

СЗО призова към глобална промяна в грижите за психичното здраве

Световната здравна организация (СЗО) прикани за световна промяна в грижите за психологичното здраве, базирайки се на внезапното повишаване на проблемите с психологичното здраве в международен мащаб от началото на пандемията, заяви ДПА.

Депресията и тревогата са се нараснали с 25 % единствено през първата година на пандемията от ковид, съобщи СЗО при публикуването на най-мащабния си обзор на психологичното здраве в света от началото на века.

През 2019 година, преди началото на пандемията, съвсем един милиард души, или съвсем един на всеки 8 души по света, са живели с психологични проблеми, а хората с тежки психологични болести умират от 10 до 20 години по-рано от общото население, се предизвестява в отчета.

Някои от най-значимите аргументи за депресията са половото принуждение в детството и тормозът, се отбелязва в отчета, призовавайки към дейности за справяне с двата казуса посредством обществени услуги, поддръжка за фамилиите в затруднено състояние и стратегии за обществено и прочувствено образование в учебните заведения.

Социалното и икономическото неравноправие, войната, климатичната рецесия и заканите за здравето, като да вземем за пример пандемия, се показват като рискови фактори, допринасящи за психологичните болести.

„ Животът на всеки човек се допира до някого с психологично заболяване. Доброто психологично здраве се отразява на положителното физическо здраве и този нов отчет дава безапелационни причини за смяна ", съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

" Инвестицията в психологичното здраве е инвестиция в по-добър живот и бъдеще за всички. "

Източник: ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР