Световната здравна организация (СЗО) препоръчва хората да останат физически активни

...
Световната здравна организация (СЗО) препоръчва хората да останат физически активни
Коментари Харесай

СЗО препоръчва: Останете физически активни

Световната здравна организация (СЗО) предлага хората да останат физически дейни даже в интервала на самоизолация. Организацията е създала комплекс извършения, които може да се правят вкъщи без използването на специфичен състезателен инвентар, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новите случаи на COVID-19 не престават на нарастват в целия свят. Затова управляващите в редица страни предлагат хората да останат по домовете си, да понижат пътуванията с публичния превоз, да преминат към работа от разстояние, да посещават по-рядко магазините. Самоизолацията и съблюдаването на други профилактични ограничения разрешават да се забави пандемията от новия ковид. Но оставането вкъщи за дълъг интервал може да се трансформира в сериозен проблем, що се отнася до поддържането на нужната физическа интензивност.

Предпазни ограничения в спалнята против ковид

"Заседналият метод на живот и ниското равнище на физическа интензивност могат да окажат отрицателно влияние върху здравето, благоденствието и качеството на живота на хората, а самоизолирането може да провокира спомагателен стрес и да заплаши психологичното им здраве ", се споделя в известието.

В сходство с рекомендациите на СЗО, за поддържане на здравето са нужни 150 минути умерена физическа интензивност или 75 минути интензивна физическа интензивност седмично. Физическите извършения може да се правят вкъщи без особено съоръжение и в лимитирано пространство.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР