Световната здравна организация (СЗО) препоръча на лекарите да дават повече

...
Световната здравна организация (СЗО) препоръча на лекарите да дават повече
Коментари Харесай

СЗО препоръча на лекарите да дават повече време на жените да родят

Световната здравна организация (СЗО) предложи на лекарите да дават повече време на бременните дами да родят, да ги оставят да взимат решение и да понижат здравната интервенция, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Сред 26-те нови рекомендации, които направи СЗО, са за понижаване на потреблението на окситоцин за ускорение на раждането, както и на секциото. СЗО също отхвърли досегашния стандарт в родилните отделения за едносантиметрово разобличаване на час, като го назова " нереалистичен " и предложи вместо това 5-сантиметрово разобличаване през първите 12 часа за първескините и 10 часа при към този момент раждалите дами. Естествено от самото начало би трябвало да бъдат следени виталните индикатори на родилката и бебето.

Жените би трябвало да могат да избират позата, в която да раждат, да вземат участие във взимането на решения, както и да получават обезболяващи. Що се отнася до епизиотомията, тя не се предлага рутинно, тъй като вредата от нея е по-голяма, в сравнение с изгодата.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР