Световната здравна организация (СЗО) обяви официално края на втората епидемия

...
Световната здравна организация (СЗО) обяви официално края на втората епидемия
Коментари Харесай

СЗО обяви официално край на епидемията

Световната здравна организация (СЗО) разгласи публично края на втората зараза от „ ебола “ в Гвинея, няколко месеца след появяването на тази болест, с помощта на опита, добит сред 2013 и 2016 година, оповестява „ Дойче Веле “.

" Имам достойнството да приказвам в този ден на оповестяване на края на вируса на „ ебола " в Гвинея, сподели представителят на СЗО Алфред Ки-Зербо по време на гала в Нзерекоре, където вирусът се появи още веднъж в края на януари, съобщи БГНЕС.

Здравните управляващи съумяха да работят бързо, с цел да се оправят с възраждането на вируса, който предизвиква тежко кървене и органна непълнота и се предава посредством контакт с телесни течности, след уроци, научени от предходни огнища в Гвинея и Демократична република Конго.

„ Въз основа на уроците, извлечени от огнището на 2014-16 година и посредством бързи и координирани старания за реагиране, Гвинея съумя да управлява огнището и да предотврати разпространяването му отвън границите си “, съобщи шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус в изказване. Избухването през тези години убива 11 300 души в Гвинея, Сиера Леоне и Либерия. В последния случай единствено 16 души са инфектирани, а 12 са умряли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР