Световната здравна организация (СЗО) не смята, че вариантът на коронавирус

...
Световната здравна организация (СЗО) не смята, че вариантът на коронавирус
Коментари Харесай

СЗО няма да включи и руски щам на коронавируса

Световната здравна организация (СЗО) не счита, че разновидността на ковид AT.1, открит в Русия и включен в листата за наблюдаване, би трябвало да се назовава " съветски " , заяви ТАСС.

" СЗО наблюдава варианта AT.1, включен в листата за по-нататъшно наблюдаване, който беше открит за първи път в Русия. Въпреки това, ние не бихме го нарекли съветски вид. Нито една страна не би трябвало да бъде заклеймявана за открити разновидности на вирус ", са декларирали от пресслужбата на организацията пред ТАСС в отговор на документално искане за AT.1. СЗО напомня, че от 31 май разновидностите на вируса
 СЗО преименува ковид разновидностите с гръцки букви
СЗО преименува ковид разновидностите с гръцки букви

Например английският вид е " Алфа ", южноафриканският е " Бета ", а индийският - " Делта "

Що се отнася до AT.1, той е включен, дружно с 14 други варианта, разпознати в разнообразни страни, в обособен лист за наблюдаване. Този вид е открит в Русия през януари 2021 година и СЗО го включва в листата си за наблюдаване на 9 юни.

Русия се подрежда на шесто място в света по брой умряли по време на пандемията след Съединени американски щати, Бразилия, Индия, Мексико и Перу.

опцията за взаимно признание на документи за имунизация против COVID-19 с Русия , съобщи в четвъртък посланикът на ЕСв Русия Маркус Едерер. До момента Русия е одобрила четири коронавирусни ваксини, нито една от които не е позволена от Европейски Съюз. Понастоящем EMA преразглежда опцията за одобрение както на имунизацията на Sinovac Biotech Ltd., по този начин и на Sputnik V на Института Gamaleya.

Говорителката на съветското външно министерство Мария, че е належащо да не се признават съветските и китайските ваксини в Европейския съюз.

Френският държавен секретар по европейските въпроси Клемен Бон прикани в четвъртък други страни от , имунизирани против COVID-19 с ваксини, създадени в Русия и Китай , на техните територии. Бон сподели пред France 2, че други страни от Европейски Съюз би трябвало да последват образеца на Париж и да признаят тези ваксини, утвърдени от Европейската организация по медикаментите (EMA), които са потвърдени като ефикасни.
 Русия съзря хибрид от расизъм, имперски хегемонизъм и неонацизъм в изказванията на Франция за имунизациите ѝ
Русия съзря хибрид от расизъм, имперски хегемонизъм и неонацизъм в изказванията на Франция за имунизациите ѝ

На цели нации се отхвърлят равни права и възможности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР