Световната здравна организация свиква извънредно експертно заседание заради бързо увеличаващия

...
Световната здравна организация свиква извънредно експертно заседание заради бързо увеличаващия
Коментари Харесай

СЗО бие тревога заради маймунската шарка

Световната здравна организация привиква изключително експертно съвещание поради бързо увеличаващия се брой на случаите на маймунска едра шарка, оповестява в. " Телеграф ".

На срещата ще бъдат разисквани методите на предаване на инфекцията, разпространяването ѝ измежду хомо- и бисексуалните, както и въпросът с имунизациите.

Очаква се на събитието да участва шефът на програмата за незабавни случаи на СЗО Майкъл Райън.

Случаи на маймунска шарка към този момент са доказани в редица страни, измежду които Съединени американски щати, Англия, Испания, Белгия, Франция, Швеция, Италия, Австралия, Германия и Канада.

Става въпрос за рядка вирусна зараза, която се предава и сред хората. Обикновено болестта протича леко и множеството хора се възвръщат до няколко седмици, само че при някои хора могат да настъпят затруднения.

Експертите прецизират, че маймунската едра шарка не се смята за зараза, излъчена по сексуален път, само че може да се популяризира при непосредствен контакт със инфектиран човек.

Сред признаците са висока температура, главоболие, мускулни болки, болки в гърба, увеличени лимфни възли, настинка и безсилие. Може да се появи обрив, който постоянно стартира от лицето, след което се популяризира по други елементи на тялото.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР