Световната здравна организация предупреди, че коронавирусът се разпространява с притеснително

...
Световната здравна организация предупреди, че коронавирусът се разпространява с притеснително
Коментари Харесай

СЗО: Коронавирусът се разпространява с висока скорост

Световната здравна организация предизвести, че коронавирусът се популяризира с притеснително висока скорост в някои елементи от Северното полукълбо, няколко месеца преди зимния грипен сезон, съобщи " Ройтерс ".

" Започваме да виждаме притеснителни трендове в някои страни ", съобщи Мария ван Керхове, водещ механически специалист за COVID-19 в СЗО на презентация, излъчена в обществените медии. По данни на университета " Джонс Хопкинс " в света към този миг има 29 763 000 доказани случая на заразяване, както и 939 456 умряли пациенти с COVID-19.

" Виждаме повишаване на броя на признатите в болница, на признатите в интензивни отделения, изключително в Испания, Франция, Черна гора, Украйна и някои щати на Съединени американски щати. Това е притеснително, тъй като към момента не е почнал грипният сезон ", акцентира тя.

В няколко страни нараства броят на признатите в болница лица на възраст сред 15 и 49 години, инфектирани с COVID-19, добави Ван Керхове. Майк Райън, шеф на програмата за изключителни обстановки на Световната здравна организация посъветва хората, изложени на висок риск от заразяване с COVID-19, да се имунизират срещу грип.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР