Световната здравна организация изрази съжаление, че от откриването на варианта

...
Световната здравна организация изрази съжаление, че от откриването на варианта
Коментари Харесай

Омикрон е убил половин милион души по света

Световната здравна организация изрази страдание, че от откриването на разновидността Омикрон до момента са регистрирани половин милион смъртни случая от COVID-19, оповестява " Франс прес ".

Организацията дефинира този брой като " повече от драматичен ".

По данни на ръководителя на СЗО по въпросите на изключителните обстановки Абди Махамуд в международен мащаб са регистрирани 130 милиона случая и 500 000 смъртни случая, откогато в края на ноември предходната година Омикрон беше разгласен за " вид, пораждащ паника ".

От тогава насам той бързо измести Делта като преобладаващ вид на ковид по света, защото е по-заразен, макар че се допуска, че се прекара по-леко.

Във времената на ефикасните ваксини половин милион души да умрат - това в действителност е нещо трагично, акцентира Махамуд и добави, че до момента в който всички са казвали, че Oмикрон протича по-леко, са пропущали обстоятелството, че половин милион души са умряли, откогато този вид е бил открит.

По данни на СЗО през предходната седмица са регистрирани близо 68 000 нови смъртни случая - със 7% повече по отношение на седмица по-рано. В същото време броят на новите седмични случаи на заболяването е понижен със 17% до близо 19,3 млн. души.
ТЕМА преди 1 час 1181 преди 4 часа 2826 преди 5 часа 2644
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР