Световната здравна организация изрази днес опасения, че ако сегашната тенденция

...
Световната здравна организация изрази днес опасения, че ако сегашната тенденция
Коментари Харесай

СЗО се опасява от още 700 000 жертви на Covid-19 в Европа до март 2022 г.

Световната здравна организация изрази през днешния ден опасения, че в случай че сегашната наклонност продължи, до март 2022 година броят на умрелите от Covid-19 в Европа ще се увеличи от сегашните 1,5 милиона души на 2,2 милиона, предава Франс прес. 

Според организацията, растежът на смъртните случаи от мощно инфекциозния " Делта " вид, съпротивата към имунизация на част от популацията, понижения имунитет при тези, които са били ваксинирани при започване на процеса на имунизация, както и обстоятелството, че " европейските страни са показали на тяхното население, че Covid-19 към този момент не съставлява изключителна опасност и са облекчили ограниченията като носене на маски и физическо разграничаване в препълнени или затворени пространства ". 

Данните на СЗО сочат, че умрелите с Covid-19 са се нараснали предходната седмица до 4200 души на ден, което е двойно повече спрямо края на септември. 

Световната здравна организация отбелязва също, че порастват доказателствата, че понижава връзката сред отбраната, която дава имунизирането против инфекцията, и лекото протичане на заболяването. 

" Ситуацията с Covid-19 в Европа и Централна Азия е доста сериозна. Изправени сме много предизвикателна зима ", сподели районният шеф на СЗО Ханс Клуге. Той прикани за метод " имунизация и още нещо ", който включва имунизация, обществена отдалеченост, потребление на маски за лице и миене на ръце. 

СЗО показва, че маските понижават разпространяването с 53% съгласно последно изследване, което значи, че може да бъде предотвратена гибелта на над 160 000 души до 1 март, в случай че бъде реализирано 95% потребление на маските. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР