Световната търговска организация (СТО) определи петима кандидати, които ще се

...
Световната търговска организация (СТО) определи петима кандидати, които ще се
Коментари Харесай

Три жени срещу двама мъже в битката за нов генерален директор на СТО

Световната комерсиална организация (СТО) дефинира петима претенденти, които ще се борят за поста общоприет шеф, оповестиха международните организации.

До идващия кръг от конкуренцията са стигнали някогашната финансова министърка на Нигерия и някогашен член на управителния екип на Световната банка Нгози Оконджо-Ивеала, Йо Мьон-хе (Южна Корея), Амина Мохамед (Кения), Мохамед Мазиад ал Тувайри (Саудитска Арабия) и Лиъм Фокс (Великобритания). Кандидатите от Молдова, Египет и Мексико отпадат.

Процедурата по номиниране на претенденти за идващ началник на СТО приключи на 8 юли. Вторият стадий на консултациите ще стартира на 24 септември и ще продължи до 6 октомври. След него претендентите ще бъдат понижени до двама и ще бъде разгласен последният стадий от консултациите.

На 14 май генералният секретар на СТО Роберту Азеведу разгласи, че подава оставка, в действие от 31 август, близо година преди края на мандата му. В изявление за Блумбърг той уточни, че е решил да се отдръпна поради застоя в работата, провокиран от коронавирусната зараза.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР