Световната осведомителна агенция "Ройтерс" обобщава как вървят заведените от президента

...
Световната осведомителна агенция "Ройтерс" обобщава как вървят заведените от президента
Коментари Харесай

Ройтерс: От три щата зависи победата на Тръмп

Световната информационна организация "Ройтерс " обобщава по какъв начин вървят заведените от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп правосъдни каузи в основните щати след загубата на президентските избори при започване на този месец.

Аризона

Случаят : Републиканската партия в щата се пробва да блокира засвидетелствуване на резултатите от изборите в най-населения окръг Марикопа. Републиканците са поискали ново броене. В окръга към този момент е осъществена инспекция, която не е открила несъответствия.

Какво се случва : Съдията към момента не е взел решение. За сряда е планувано чуване.

Джорджия

Случаят : От щаба на Тръмп се пробват да блокират удостоверяването на изборните резултати в щата. Според юристите на американския водач Джорджия нелегално е трансформирала процеса във връзка с пуснатите по пощата бюлетини.

Какво се случва : Днес арбитър ще изслуша искане за приемане на краткотрайна заповед, която да спре потвърждаването на резултатите.

Мичиган

Случаят : Кампанията на Тръмп се пробва да блокира удостоверяването на резултатите в щата, защото считат, че изборните управляващи са разрешили измами и некадърно са организирали изборите. Адвокатите на президента се оплакват, че техните наблюдаващи не са получили нужния достъп за следене преброяването на бюлетините, също по този начин са преброени невалидни бюлетини и че недоволствата на републиканците за бюлетините са били подценени.

Тази седмица бе импортиран иск съдът да спре узаконяването на изборните резултати, до момента в който не бъде осъществена самостоятелна инспекция, която да подсигурява честността на изборите.

Какво се случва : Няма решение и по двата случая. Съдии към този момент на няколко пъти отхвърлиха претенции на републиканците за блокиране удостоверяването на резултатите в региона на Детройт. Окръг Уейни, където се намира Детройт, единомислещо удостовери изборните резултати във вторник, часове откакто в началото републиканците блокираха публично утвърждение.

Невада

Случаят : Тръмп желае от арбитър да анулира резултатите от изборите и да го разгласи за победител, защото са преброени противозаконни или невалидни гласове, употребен е развой при преброяването на пуснатите по пощата бюлетини, което е в нарушаване на щатското законодателство. Искът на Тръмп, импортиран във вторник, са модифицирани причини, които към този момент бяха отхвърлени от съдии в Невада. Твърди се, че са пускани гласове от името на умряли хора и че наблюдаващи не са получили достъп до "ключови моменти " по време на процеса. При обособен случай организация изиска от арбитър да блокира удостоверяването на изборните резултати в щата.

Какво се случва : Няма решения по нито един от случаите.

Пенсилвания

Случаят : Кампанията на Тръмп се пробва да спре потвърждаването на резултатите, защото счита, че Филаделфия и шест окръга погрешно са разрешили на гласоподаватели да оправят проблемите по пуснатите по пощата бюлетини, които механически е трябвало да бъдат изключени поради липса на автограф или пощенски плик. Броят на въпросните бюлетини не се чака да е покрай преднината от 80 000 гласа, която Джо Байдън има.

Какво се случва : Личният юрист на Тръмп, Руди Джулиани, пое случая тази седмица, откакто няколко други желае бяха ненадейно изтеглени. Бившият кмет на Ню Йорк за първи път влезе в съда като юрист от 90-те година на предишния век. Във вторник пред съда Джулиани разгласи, без да разкрива доказателства, че демократите са откраднали изборите с интрига на национално равнище. Съдията не взе решение незабавно и отсрочи чуването за четвъртък, само че двете страни могат да показват нови документи тази седмица.

Уисконсин

Случаят : Кампанията на Тръмп изиска в сряда наново броене в окръзите, които покриват Милуоки и Мадисън - бастиони на демократите. Без да показват доказателства, юристите на американския водач се оплакват, че пуснатите по пощата бюлетини са нелегално изменени и че представители на локалната власт са нарушили щатския закон.

Какво се случва : Байдън води на Тръмп в щата с 20 000 гласа. Поисканото от американския президент наново броене ще стартира в петък и би трябвало да приключи до 1 декември - краен период за потвърждаване на резултатите от изборите на щатско равнище. Местните управляващи повториха, че няма доказателства за изборни измами.

За да завоюва изборите, Доналд Тръмп би трябвало някак си да обърне 38 електорални гласа, което значи, че би трябвало да победи в минимум три щата от посочените нагоре.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР