Световната икономика изживява феноменален процес на синхронизирано възстановяване, който води

...
Световната икономика изживява феноменален процес на синхронизирано възстановяване, който води
Коментари Харесай

Прогнозите на най-голямото дружество за управление на активи в Европа за финансовия климат

Световната стопанска система изживява свръхестествен развой на синхронизирано възобновяване, който води до по-висок растеж от упования. Това резюме направи Дидие Боровски, Ръководител Макроикономически изследвания в най-голямото сдружение за ръководство на активи в Европа, Amundi, Париж на особено събитие за клиенти на групата в България. Обикновено, сходен стопански растеж като този сега върви дружно с инфлация, само че на този стадий от икономическия цикъл има слаба връзка сред двата съществени стопански индикатора, добави той.  „ Има структурно закъснение на инфлацията заради огромното предложение на артикули и услуги “, изясни Боровски.

Фондовете на Amundi Asset Management се оферират в България от УниКредит Булбанк и от Сосиете Женерал Експресбанк. Мениджърите на компанията представиха редставиха капиталовите тактики и упования на групата за 2018, както и проектите за българския пазар. Ето техните предвиждания:

Oсновен сюжет: Продължение на икономическия напредък (вероятност 75%)

При този сюжет се очаква ръстът на Брутният вътрешен продукт да продължи със същите темпове. Очаква се също по този начин, че международната стопанска система и международната търговия ще нарастват без забележителен инфлационен напън. Колкото по-синхронизиран е този растеж, толкоз по-силна и устойчива ще бъде международната стопанска система.  На този стадий от икономическия цикъл анализаторите на компанията виждат слаба връзка сред растеж и инфлация. Има структурно закъснение на инфлацията заради огромното предложение на артикули и услуги. Инфлацията в промишленото произвеждане е непрекъснато ниска и продължава да понижава заради огромната международна конкуренция. По-бавното повишаване на инфлацията се дължи на фактори като глобализацията, нововъведенията, по-слабите профсъюзи и растящата еластичност на пазара на труда. Логично е, че необикновената композиция от мощен стопански растеж и слаба инфлация е изненада също и за централните банки.

Централните банки са в необикновена обстановка:

1) От една страна ниските лихвени проценти основават положителни условия за поправяне на несъответствията, като понижаване на държавния дълг и прекосяването към неговата дълготрайна резистентност. А данъчните и структурните промени биха  съдействали за резистентен напредък.

2) От друга страна, обаче, тази политика може да докара до спешни обстановки (балонни цени на активите) в миг, когато световният дълг доближава исторически върхове. Ето за какво централните банки са в сложна обстановка, изискваща да се заобикаля прекомерно бързото стягане. Най-големият световен риск би бил неуспех в паричната и фискална политика. По отношение на постоянно цитираните рискови фактори считаме, че криза в Съединени американски щати и „ твърдо приземяване “ в Китай е малко евентуално да се случи сред 2018 и 2019 година
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР